Ugns­pann­ka­ka med ling­on­keso

Gis­sa vad som hän­der när man smy­ger ner grön­sa­ker och full­korn i sme­ten? Det blir pann­ka­ka av alltihop.
Beräknat för
4 personer
${ value }

Ingredienser

  • ${ receptData.blockId_39345.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_39345.enhet | vuePlura( receptData.blockId_39345.mangd) } ${ receptData.blockId_39345.ingrediens } 300 g morötter
  • ${ receptData.blockId_39346.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_39346.enhet | vuePlura( receptData.blockId_39346.mangd) } ${ receptData.blockId_39346.ingrediens } 3 dl vetemjöl
  • ${ receptData.blockId_39347.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_39347.enhet | vuePlura( receptData.blockId_39347.mangd) } ${ receptData.blockId_39347.ingrediens } 7 dl mjölk
  • ${ receptData.blockId_39348.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_39348.ingrediens } 5 -- ägg
  • ${ receptData.blockId_39349.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_39349.enhet | vuePlura( receptData.blockId_39349.mangd) } ${ receptData.blockId_39349.ingrediens } 1 dl Okivi Nordisk fullkornshavre
  • ${ receptData.blockId_39350.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_39350.enhet | vuePlura( receptData.blockId_39350.mangd) } ${ receptData.blockId_39350.ingrediens } 0.50 tsk salt
  • ${ receptData.blockId_39351.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_39351.enhet | vuePlura( receptData.blockId_39351.mangd) } ${ receptData.blockId_39351.ingrediens } 1 msk rapsolja
  • Kålsallad:

  • ${ receptData.blockId_39353.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_39353.ingrediens } 2 -- morötter
  • ${ receptData.blockId_39354.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_39354.ingrediens | ingrediensPlura(receptData.blockId_39354.mangd, receptData.blockId_39354.ingrediensPlural, ) } 1 -- äpple
  • ${ receptData.blockId_39355.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_39355.enhet | vuePlura( receptData.blockId_39355.mangd) } ${ receptData.blockId_39355.ingrediens } 200 g vitkål
  • ${ receptData.blockId_39356.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_39356.enhet | vuePlura( receptData.blockId_39356.mangd) } ${ receptData.blockId_39356.ingrediens } 1 msk kallpressad rapsolja
  • ${ receptData.blockId_39357.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_39357.enhet | vuePlura( receptData.blockId_39357.mangd) } ${ receptData.blockId_39357.ingrediens } 0.50 msk vitvinsvinäger
  • ${ receptData.blockId_39358.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_39358.enhet | vuePlura( receptData.blockId_39358.mangd) } ${ receptData.blockId_39358.ingrediens } 1 krm salt
  • ${ receptData.blockId_39359.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_39359.enhet | vuePlura( receptData.blockId_39359.mangd) } ${ receptData.blockId_39359.ingrediens } 1 krm svartpeppar

Lingonkeso:

  • ${ receptData.blockId_33157.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_33157.enhet | vuePlura( receptData.blockId_33157.mangd) } ${ receptData.blockId_33157.ingrediens } 250 g naturell keso
  • ${ receptData.blockId_33158.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_33158.enhet | vuePlura( receptData.blockId_33158.mangd) } ${ receptData.blockId_33158.textFore | vuePlura( receptData.blockId_33158.mangd) } ${ receptData.blockId_33158.ingrediens } 2 msk rårörda lingon

Gör så här:

Ugnspannkaka: Sätt ugnen på 225 grader.

Skala morötterna och riv de grovt. Vispa ihop 3 dl mjöl och 3 dl mjölk i en bunke. Tillsätt resten av mjölken, ägg, fullkornshavre, rivna morötter och salt. Smörj en ugnsplåt med rapsolja eller täck den med bakplåtspapper och häll ut smeten på plåten. Grädda i mitten av ugnen i ca 30 minuter.

Kålsallad: Skala morötterna och riv dem grovt. Skär äpplet i smala stavar. Strimla vitkålen tunt med en osthyvel. Lägg allt i en skål. Tillsätt rapsolja, vitvinsvinäger, salt och svartpeppar och blanda ihop.

Lingonkeso: Blanda keso med rårörda lingon.

Servera pannkakan med kålsallad och lingonkeso.

Näringsvärde per portion
Energi kJ: 2596,57
Energi kcal: 619,44
Fett: 21,79g
Mättat fett: 6,42g
Kolhydrater: 70,35g
Sockerarter: 26,28g
Fiber: 7,43g
Protein: 31,34g

Visa alla recept

Om foodoki

Copyright Foodoki, Nybrokajen 3 A Stockholm, info@foodoki.se, 08-41 00 08 09