Som­markyck­ling med grön full­korns­sal­lad

Värm gril­len och mari­ne­ra kyck­ling­en. Blan­da myc­ket broc­co­li (den är full av nyt­tig­he­ter) i sal­la­den och gör dres­sing­en utan majo­näs – den är ju okinordisk.
Beräknat för
4 personer
${ value }

Ingredienser

  • 4 minutkycklingfileér
  • 1 citron
  • Marinad:

  • ${ receptData.blockId_4791.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4791.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4791.mangd) } ${ receptData.blockId_4791.ingrediens } 0.25 dl rapsolja
  • ${ receptData.blockId_4792.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4792.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4792.mangd) } ${ receptData.blockId_4792.ingrediens } 1 msk balsamvinäger
  • ${ receptData.blockId_4793.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4793.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4793.mangd) } ${ receptData.blockId_4793.ingrediens } 1 msk japansk soja
  • ${ receptData.blockId_4794.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4794.textFore | vuePlura( receptData.blockId_4794.mangd) } ${ receptData.blockId_4794.ingrediens } 2 -- rivna vitlöksklyftor
  • ${ receptData.blockId_4795.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4795.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4795.mangd) } ${ receptData.blockId_4795.ingrediens } 1 krm paprikapulver gärna rökigt
  • ${ receptData.blockId_4796.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4796.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4796.mangd) } ${ receptData.blockId_4796.ingrediens } 0.50 tsk salt
  • ${ receptData.blockId_4797.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4797.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4797.mangd) } ${ receptData.blockId_4797.ingrediens } 1 krm svartpeppar
  • Grön fullkornssallad:

  • ${ receptData.blockId_4799.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4799.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4799.mangd) } ${ receptData.blockId_4799.ingrediens } 2 dl Okivi Fyra nordiska fullkorn Mathem
  • ${ receptData.blockId_4800.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4800.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4800.mangd) } ${ receptData.blockId_4800.ingrediens } 300 g broccoli
  • ${ receptData.blockId_4801.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4801.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4801.mangd) } ${ receptData.blockId_4801.ingrediens } 250 g cocktailtomater
  • ${ receptData.blockId_4802.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4802.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4802.mangd) } ${ receptData.blockId_4802.ingrediens } 150 g sockerärter
  • ${ receptData.blockId_4803.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4803.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4803.mangd) } ${ receptData.blockId_4803.textFore | vuePlura( receptData.blockId_4803.mangd) } ${ receptData.blockId_4803.ingrediens } 0.50 dl finhackad persilja

Okinordisk green goddess:

  • ${ receptData.blockId_4778.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4778.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4778.mangd) } ${ receptData.blockId_4778.ingrediens } 2 dl matyoghurt
  • ${ receptData.blockId_4779.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4779.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4779.mangd) } ${ receptData.blockId_4779.textFore | vuePlura( receptData.blockId_4779.mangd) } ${ receptData.blockId_4779.ingrediens } 0.5 dl grovhackad gräslök
  • ${ receptData.blockId_4780.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4780.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4780.mangd) } ${ receptData.blockId_4780.textFore | vuePlura( receptData.blockId_4780.mangd) } ${ receptData.blockId_4780.ingrediens } 0.5 dl grovhackad dill
  • ${ receptData.blockId_4781.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4781.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4781.mangd) } ${ receptData.blockId_4781.textFore | vuePlura( receptData.blockId_4781.mangd) } ${ receptData.blockId_4781.ingrediens } 0.5 dl grovhackad persilja
  • rivet skal av 1/2 citron
  • ${ receptData.blockId_4783.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4783.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4783.mangd) } ${ receptData.blockId_4783.ingrediens } 2 krm salt
  • ${ receptData.blockId_4784.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4784.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4784.mangd) } ${ receptData.blockId_4784.ingrediens } 1 krm svartpeppar

Gör så här:

Marinad: Blanda alla ingredienser till marinaden i en skål. Lägg filéerna i marinaden, blanda om och låt marinera minst 20 minuter i rumstemperatur.

Grön fullkornssallad: Koka fullkornen enligt anvisningar på förpackningen. Låt svalna.

Skär broccolin i grova bitar och mixa den snabbt i en matberedare. Hacka persiljan fint.

Blanda fullkorn och broccoli i en skål. Smaka av med salt och peppar. Halvera tomaterna och strimla sockerärtorna och blanda med fullkorn och broccoli. Smaka av med salt och peppar.

Örtsås: Blanda alla ingredienserna till örtsåsen och smaka av med salt och peppar. Ställ såsen svalt fram till servering.

Kyckling: Lyft upp kycklingen ur marinaden. Lägg filéerna på grillen eller i en grillpanna och grilla dem ca 2-3 minuter på varje sida eller tills de är genomstekta. Halvera citronen och grilla halvorna, med snittytan ned, under tiden som kycklingen ligger på grillen. Ju längre citronen grillas desto sötare smak får saften.

Servering: Pressa citronsaften från de grillade citronerna över fullkornssalladen. Rör om och servera den tillsammans med kycklingen och örtsåsen.

Näringsvärde per portion
Energi kJ: 1698,8
Energi kcal: 405,45
Fett: 12,53g
Mättat fett: 3,78g
Kolhydrater: 25,55g
Sockerarter: 7,82g
Fiber: 7,18g
Protein: 43,77g

Visa alla recept

Om foodoki

Copyright Foodoki, Nybrokajen 3 A Stockholm, info@foodoki.se, 08-41 00 08 09