Okinor­disk som­mar­gröt

Hav­re­gryns­gröt är en utmärkt start på dagen. Hav­re är rik på betag­lu­ka­ner – kost­fi­ber, som bidrar till ett jäm­na­re blod­soc­ker och gör att magen får job­ba. Själ­va lyf­ter vi på hat­ten för en rik­tig frukostklassiker.
Beräknat för
2 personer
${ value }

Ingredienser

Fröcrunch:

  • ${ receptData.blockId_4719.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4719.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4719.mangd) } ${ receptData.blockId_4719.ingrediens } 0.25 dl solroskärnor
  • ${ receptData.blockId_4720.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4720.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4720.mangd) } ${ receptData.blockId_4720.ingrediens } 0.5 tsk rapsolja
  • ${ receptData.blockId_4721.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4721.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4721.mangd) } ${ receptData.blockId_4721.textFore | vuePlura( receptData.blockId_4721.mangd) } ${ receptData.blockId_4721.ingrediens } 0.25 tsk flytande honung
  • ${ receptData.blockId_4722.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4722.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4722.mangd) } ${ receptData.blockId_4722.ingrediens } 0.5 krm kanel

Tillbehör

2 msk Okivi Fullkornskrisp alt Fröcrunch


Gör så här:

Gröt: Lägg hel havre i blöt under ca 8 timmar (t ex under natten).

Häll av vattnet och spara det till kokning av gröten.

Blanda den blötlagda havren och vattnet med fullkornshavre, kanelstång och salt i en kastrull.

Koka upp och låt gröten stå och sjuda i 45 minuter på svag värme. Rör om med jämna mellanrum.

Fröcrunch: Rosta solroskärnorna i en torr stekpanna tills de får lite färg. Droppa över rapsolja och honung. Pudra över kanel och rör om. Låt svalna.

Toppa gröten med bär och fröcrunch eller fullkornskrisp. Servera med mjölk.

Näringsvärde per portion
Energi kJ: 1230,78
Energi kcal: 294,02
Fett: 12,42g
Mättat fett: 1,23g
Kolhydrater: 31,86g
Sockerarter: 2,78g
Fiber: 7,29g
Protein: 9,93g

Visa alla recept

Om foodoki

Copyright Foodoki, Nybrokajen 3 A Stockholm, info@foodoki.se, 08-41 00 08 09