Snab­ba fisk­gry­tan med tomat

Ta det fjär­de ste­get i att leva okinor­diskt: Ät vari­e­rat i regn­bå­gens fär­ger, så får du i dig allt krop­pen behö­ver. Hur många fär­ger får du ihop i vår snab­ba fiskgryta?
Beräknat för
6 personer
${ value }

Ingredienser

  • ${ receptData.blockId_13071.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_13071.enhet | vuePlura( receptData.blockId_13071.mangd) } ${ receptData.blockId_13071.ingrediens } 2 dl Okivi Fyra nordiska fullkornsgryn Mathem
  • ${ receptData.blockId_13072.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_13072.ingrediens | ingrediensPlura(receptData.blockId_13072.mangd, receptData.blockId_13072.ingrediensPlural, ) } 1 -- gul lök
  • ${ receptData.blockId_13073.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_13073.ingrediens } 2 -- vitlöksklyftor
  • ${ receptData.blockId_13074.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_13074.textFore | vuePlura( receptData.blockId_13074.mangd) } ${ receptData.blockId_13074.ingrediens } 1 -- förpackning Okivi Blommiga grönsaker Mathem
  • ${ receptData.blockId_13075.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_13075.enhet | vuePlura( receptData.blockId_13075.mangd) } ${ receptData.blockId_13075.ingrediens } 1 msk rapsolja
  • ${ receptData.blockId_13076.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_13076.textFore | vuePlura( receptData.blockId_13076.mangd) } ${ receptData.blockId_13076.ingrediens } 2 -- förpackningar passerade tomater
  • ${ receptData.blockId_13077.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_13077.enhet | vuePlura( receptData.blockId_13077.mangd) } ${ receptData.blockId_13077.ingrediens } 2 dl vatten
  • ${ receptData.blockId_13078.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_13078.enhet | vuePlura( receptData.blockId_13078.mangd) } ${ receptData.blockId_13078.ingrediens } 0.50 dl vispgrädde
  • ${ receptData.blockId_13079.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_13079.ingrediens } 1 -- fiskbuljongtärning
  • ${ receptData.blockId_13080.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_13080.textFore | vuePlura( receptData.blockId_13080.mangd) } ${ receptData.blockId_13080.ingrediens } 2 -- förpackningar torsk och laxtärningar á 300 g alt. 600 g färsk torsk och lax
  • ${ receptData.blockId_13081.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_13081.enhet | vuePlura( receptData.blockId_13081.mangd) } ${ receptData.blockId_13081.ingrediens } 1 tsk torkad timjan
  • ${ receptData.blockId_13082.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_13082.enhet | vuePlura( receptData.blockId_13082.mangd) } ${ receptData.blockId_13082.ingrediens } 0.50 tsk salt
  • ${ receptData.blockId_13083.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_13083.enhet | vuePlura( receptData.blockId_13083.mangd) } ${ receptData.blockId_13083.ingrediens } 2 krm svartpeppar
  • Ev. färsk timjan till dekoration

Gör så här:

Koka fullkornen enligt anvisningar på förpackningen. Skala och finhacka lök och vitlök.

Fräs lök, vitlök och blommiga grönsaker i en gryta med rapsolja några minuter. Häll på passerade tomater, vatten, grädde, buljong och kryddor. Låt puttra 10 min.

Lägg ner fisken i grytan och sjud sakta i några minuter tills fisken är klar.

Smaka av med eventuellt mer salt och peppar. Dekorera gärna med färsk timjan.

Servera med fullkorn.

Näringsvärde per portion
Energi kJ: 1490,67
Energi kcal: 355,55
Fett: 12,85g
Mättat fett: 3,87g
Kolhydrater: 28,67g
Sockerarter: 10,54g
Fiber: 7,78g
Protein: 27,12g

Fler goda recept

Visa alla recept

Om foodoki

Copyright Foodoki, Nybrokajen 3 A Stockholm, info@foodoki.se, 08-41 00 08 09