Okinor­dis­ka saff­rans­bul­lar

Mind­re soc­ker! Mer full­korn! Nu blir det saf­ti­ga saff­rans­bul­lar på okinor­diskt vis. Oki­vi Nor­disk full­korns­hav­re hit­tar du på Mat​hem​.se och i utval­da butiker.

Ingredienser

  • 24 st.
  • ${ receptData.blockId_9560.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_9560.enhet | vuePlura( receptData.blockId_9560.mangd) } ${ receptData.blockId_9560.ingrediens } 1 dl Okivi Nordisk fullkornshavre Mathem
  • ${ receptData.blockId_9561.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_9561.enhet | vuePlura( receptData.blockId_9561.mangd) } ${ receptData.blockId_9561.ingrediens } 3.50 dl mellanmjölk
  • ${ receptData.blockId_9562.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_9562.enhet | vuePlura( receptData.blockId_9562.mangd) } ${ receptData.blockId_9562.ingrediens } 0.75 dl rapsolja
  • ${ receptData.blockId_9563.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_9563.enhet | vuePlura( receptData.blockId_9563.mangd) } ${ receptData.blockId_9563.ingrediens } 1 dl strösocker
  • ${ receptData.blockId_9564.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_9564.enhet | vuePlura( receptData.blockId_9564.mangd) } ${ receptData.blockId_9564.ingrediens } 0.50 g saffran
  • ${ receptData.blockId_9565.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_9565.enhet | vuePlura( receptData.blockId_9565.mangd) } ${ receptData.blockId_9565.ingrediens } 0.50 tsk salt
  • ${ receptData.blockId_9566.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_9566.enhet | vuePlura( receptData.blockId_9566.mangd) } ${ receptData.blockId_9566.ingrediens } 25 g jäst
  • ${ receptData.blockId_9567.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_9567.enhet | vuePlura( receptData.blockId_9567.mangd) } ${ receptData.blockId_9567.ingrediens } 9 dl vetemjöl special 500 g (spara ca 1 dl till utbakning)
  • Garnering:

  • ${ receptData.blockId_9569.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_9569.ingrediens } 1 -- ägg till pensling
  • ${ receptData.blockId_9570.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_9570.enhet | vuePlura( receptData.blockId_9570.mangd) } ${ receptData.blockId_9570.ingrediens } 1 msk mandelspån
  • ${ receptData.blockId_9571.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_9571.ingrediens } 48 -- russin

Gör så här:

Tillaga fullkornshavren enligt anvisningar på förpackningen.

Blanda mjölk, rapsolja, socker, saffran och salt i en kastrull till 37°. Finfördela jästen i en bunke, tillsätt degvätskan och rör till jästen lösts sig. Rör ner fullkornshavren.

Arbeta ner det mesta av mjölet till en smidig deg. Spara ca 1 dl till utbakning. Låt jäsa under bakduk i 30 minuter.

Baka ut degen till bullar i önskad form och lägg på en plåt. Låt jäsa i 30 min under en bakduk. Sätt ugnen på 250 °C. Pensla bröden med uppvispat ägg och dekorera med russin och mandelspån. Grädda mitt i ugnen i 5–8 min.

Näringsvärde per portion
Energi kJ: 548,96
Energi kcal: 132,03
Fett: 3,57g
Mättat fett: 0,32g
Kolhydrater: 21,15g
Sockerarter: 4,47g
Fiber: 0,89g
Protein: 3,64g

Fler goda recept

Visa alla recept

Om foodoki

Copyright Foodoki, Nybrokajen 3 A Stockholm, info@foodoki.se, 08-41 00 08 09