Den okinor­dis­ka maten pas­sar både kropp och själ. Här får krop­pen full­korn, raps­ol­ja istäl­let för smör och mini­malt med soc­ker. Sjä­len får nju­ta. Pre­cis som det ska vara.

Ingredienser

  • 8 laggar
  • ${ receptData.blockId_3876.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3876.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3876.mangd) } ${ receptData.blockId_3876.ingrediens } 1 dl Okivi Fyra nordiska fullkorn Mathem
  • ${ receptData.blockId_3877.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3877.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3877.mangd) } ${ receptData.blockId_3877.ingrediens } 1 dl vatten
  • ${ receptData.blockId_3878.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3878.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3878.mangd) } ${ receptData.blockId_3878.ingrediens } 4 dl vetemjöl
  • ${ receptData.blockId_3879.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3879.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3879.mangd) } ${ receptData.blockId_3879.ingrediens } 1 tsk bakpulver
  • ${ receptData.blockId_3880.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3880.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3880.mangd) } ${ receptData.blockId_3880.ingrediens } 1 msk strösocker
  • ${ receptData.blockId_3881.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3881.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3881.mangd) } ${ receptData.blockId_3881.ingrediens } 0.75 tsk salt
  • ${ receptData.blockId_4266.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4266.ingrediens } 2 -- ägg
  • ${ receptData.blockId_3883.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3883.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3883.mangd) } ${ receptData.blockId_3883.ingrediens } 1 dl mellanmjölk
  • ${ receptData.blockId_3884.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3884.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3884.mangd) } ${ receptData.blockId_3884.textFore | vuePlura( receptData.blockId_3884.mangd) } ${ receptData.blockId_3884.ingrediens } 2 dl naturellt kolsyrat vatten
  • ${ receptData.blockId_3885.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3885.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3885.mangd) } ${ receptData.blockId_3885.ingrediens } 1 msk rapsolja
  • ${ receptData.blockId_3886.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3886.ingrediens } 1 -- äggvita

Serveringsförslag:

  • • Mosa 1 dl hallon. Vispa ½ dl grädde och lägg på våfflorna.
  • • Skala och skär 1 mango i skivor och fördela på våfflorna med 2 dl björnbär.
  • • Skala 2 kiwi och skär de i mindre bitar. Skär 16 jordgubbar i klyftor.

Gör så här:

Koka fullkornen enligt anvisningar på förpackningen. Blanda mjölet med bakpulver, strösocker och salt. Rör ihop kokta fullkorn med mjölblandningen, ägg, mjölk, kolsyrat vatten och olja. Vispa till en jämn smet.

Vispa äggvitan från sista ägget luftigt och vänd ner i smeten.
Pensla ett varmt våffeljärn med ytterst lite olja. Grädda våfflor. Ät nygräddade med blåbär och grädde.

Tips!

Lägg ett par isbitar i smeten så blir våfflorna extra frasiga.

Näringsvärde per portion
Energi kJ: 779,47
Energi kcal: 185,76
Fett: 4g
Mättat fett: 0,77g
Kolhydrater: 30,23g
Sockerarter: 2,99g
Fiber: 1,92g
Protein: 5,99g

Visa alla recept

Om foodoki

Copyright Foodoki, Nybrokajen 3 A, info@foodoki.se, 08-41 00 08 09