Rabar­berkyck­ling med full­korn

När du äter full­korn, äter du fiber­rikt och då trivs de goda tarm­bak­te­ri­er­na. När du äter rabar­berkyck­ling kom­mer ock­så smaklö­kar­na att tri­vas. Vi vågar tro att res­ten av dig ock­så kom­mer att mysa lite.
Beräknat för
4 personer
${ value }

Ingredienser

  • ${ receptData.blockId_4169.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4169.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4169.mangd) } ${ receptData.blockId_4169.ingrediens } 0.50 msk rapsolja
  • ${ receptData.blockId_4170.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4170.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4170.mangd) } ${ receptData.blockId_4170.ingrediens } 600 g kycklinglårfilé
  • ${ receptData.blockId_4171.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4171.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4171.mangd) } ${ receptData.blockId_4171.ingrediens } 1 tsk salt
  • ${ receptData.blockId_4172.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4172.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4172.mangd) } ${ receptData.blockId_4172.ingrediens } 2 krm svartpeppar
  • ${ receptData.blockId_4173.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4173.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4173.mangd) } ${ receptData.blockId_4173.ingrediens } 100 g rabarber
  • ${ receptData.blockId_4174.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4174.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4174.mangd) } ${ receptData.blockId_4174.ingrediens } 0.50 dl Julrecept
  • ${ receptData.blockId_4176.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4176.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4176.mangd) } ${ receptData.blockId_4176.ingrediens } 2 dl vatten
  • ${ receptData.blockId_4177.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4177.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4177.mangd) } ${ receptData.blockId_4177.textFore | vuePlura( receptData.blockId_4177.mangd) } ${ receptData.blockId_4177.ingrediens } 2 msk koncentrerad kycklingfond
  • ${ receptData.blockId_4178.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4178.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4178.mangd) } ${ receptData.blockId_4178.ingrediens } 1 tsk sambal olek
  • ${ receptData.blockId_4179.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4179.ingrediens } 1 -- pressad vitlöksklyfta
  • Klippt gräslök

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.

Rabarberkyckling: Hetta upp en stekpanna med rapsolja. Strö över salt och peppar på kycklingen och bryn den på båda sidor. Ansa och skär rabarbern i mindre bitar. Lägg kycklingen och rabarbern i en ugnssäker form.

Vispa ihop grädde, vatten, kycklingfond, sambal och vitlök och häll det i formen.

Ställ in formen mitt i ugnen 20 minuter. Dekorera gärna med klippt gräslök.

Primörsallad: Koka fullkornen enligt anvisning på förpackningen.

Skala kålrabbin och skär den i tunna skivor, gärna med mandolin. Skölj rädisorna och sockerärtorna. Skär rädisorna i tunna skivor och sockerärtorna i strimlor.

Lägg allt i en skål och blanda ner olja, vinäger, vatten och salt.

Fler goda recept

Visa alla recept

Om foodoki

Copyright Foodoki, Nybrokajen 3 A Stockholm, info@foodoki.se, 08-41 00 08 09