I den okinor­dis­ka maten får man unna sig det lil­la extra. Kanske för att den okinor­dis­ka livssti­len ock­så upp­ma­nar till att röra sig myc­ket. Så ta en bit plom­mon­paj och njut. Skip­par du gräd­de eller yog­hurt bred­vid är den dess­utom vegansk.
Beräknat för
6 personer
${ value }

Ingredienser

    Smuldeg:

  • ${ receptData.blockId_22968.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_22968.enhet | vuePlura( receptData.blockId_22968.mangd) } ${ receptData.blockId_22968.ingrediens } 1 dl mandelmjöl
  • ${ receptData.blockId_22969.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_22969.enhet | vuePlura( receptData.blockId_22969.mangd) } ${ receptData.blockId_22969.ingrediens } 0.50 dl Okivi Nordisk fullkornshavre Mathem
  • ${ receptData.blockId_22970.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_22970.enhet | vuePlura( receptData.blockId_22970.mangd) } ${ receptData.blockId_22970.ingrediens } 1 msk strösocker
  • ${ receptData.blockId_22971.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_22971.enhet | vuePlura( receptData.blockId_22971.mangd) } ${ receptData.blockId_22971.ingrediens } 1.50 msk rapsolja
  • Fyllning:

  • ${ receptData.blockId_22973.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_22973.enhet | vuePlura( receptData.blockId_22973.mangd) } ${ receptData.blockId_22973.ingrediens } 300 g plommon
  • ${ receptData.blockId_22974.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_22974.enhet | vuePlura( receptData.blockId_22974.mangd) } ${ receptData.blockId_22974.ingrediens } 1 msk strösocker
  • ${ receptData.blockId_22975.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_22975.enhet | vuePlura( receptData.blockId_22975.mangd) } ${ receptData.blockId_22975.textFore | vuePlura( receptData.blockId_22975.mangd) } ${ receptData.blockId_22975.ingrediens } 0.50 tsk malen kardemumma
  • ${ receptData.blockId_22976.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_22976.enhet | vuePlura( receptData.blockId_22976.mangd) } ${ receptData.blockId_22976.ingrediens } 0.50 tsk vaniljpulver

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°. Blanda mandelmjöl, havre, socker och rapsolja i en bunke till en grynig massa. Dela och kärna ur plommonen och skär de i tunna klyftor.

Blanda ihop socker, kardemumma och vaniljpulver i en bunke. Lägg ner plommonen och blanda om. Fördela plommon i 6 portionsformar eller i en ugnssäker form. Strö över smuldeg.

Grädda i mitten av ugnen 15-20 min. Servera med en klick vispad grädde eller turkisk yoghurt.

Näringsvärde per portion
Energi kJ: 637,68
Energi kcal: 151,84
Fett: 7,82g
Mättat fett: 0,63g
Kolhydrater: 16,6g
Sockerarter: 10,96g
Fiber: 2,16g
Protein: 2,89g

Fler goda recept

Visa alla recept

Om foodoki

Copyright Foodoki, Nybrokajen 3 A Stockholm, info@foodoki.se, 08-41 00 08 09