En snabb­la­gad pas­ta, som har alla chan­ser att bli en favo­rit hos famil­jen. Dess­utom är den full av pro­te­in, som är bra för musk­ler­na. Och så har vi smu­git ner full­korn i såsen.
Beräknat för
4 personer
${ value }

Ingredienser

  • ${ receptData.blockId_3601.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3601.ingrediens | ingrediensPlura(receptData.blockId_3601.mangd, receptData.blockId_3601.ingrediensPlural, ) } 1 -- gul lök
  • ${ receptData.blockId_3602.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3602.ingrediens } 2 -- vitlöksklyftor
  • ${ receptData.blockId_3603.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3603.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3603.mangd) } ${ receptData.blockId_3603.ingrediens } 1 tsk rapsolja
  • ${ receptData.blockId_3604.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3604.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3604.mangd) } ${ receptData.blockId_3604.ingrediens } 500 g kycklingfärs
  • ${ receptData.blockId_3605.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3605.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3605.mangd) } ${ receptData.blockId_3605.ingrediens } 2 msk tomatpuré
  • ${ receptData.blockId_3606.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3606.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3606.mangd) } ${ receptData.blockId_3606.ingrediens } 400 g krossade tomater
  • ${ receptData.blockId_3607.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3607.ingrediens } 1 -- kycklingbuljontärning
  • ${ receptData.blockId_3608.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3608.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3608.mangd) } ${ receptData.blockId_3608.ingrediens } 1 msk torkad oregano
  • ${ receptData.blockId_3609.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3609.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3609.mangd) } ${ receptData.blockId_3609.ingrediens } 1 tsk salt
  • ${ receptData.blockId_3610.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3610.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3610.mangd) } ${ receptData.blockId_3610.ingrediens } 1 tsk svartpeppar
  • ${ receptData.blockId_3611.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3611.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3611.mangd) } ${ receptData.blockId_3611.ingrediens } 1 dl vatten
  • ${ receptData.blockId_3612.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3612.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3612.mangd) } ${ receptData.blockId_3612.ingrediens } 0.50 dl Okivi Fyra nordiska fullkorn Mathem
  • ${ receptData.blockId_3613.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3613.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3613.mangd) } ${ receptData.blockId_3613.ingrediens } 280 g valfri spaghetti
  • ${ receptData.blockId_3614.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3614.ingrediens } 2 -- morötter

Gör såhär:

Skala och hacka lök och vitlök. Hetta upp en stekpanna med rapsolja och fräs löken och vitlöken mjuk på medelvärme. Tillsätt kycklingfärsen och stek under omrörning så att den smular sig.

Rör ner tomatpuré, krossade tomater, buljongtärning, oregano, salt, peppar, vatten och fullkorn.

Låt småputtra i 15 minuter.

Koka spaghettin enligt anvisningarna på förpackningen.

Skala morötterna och hyvla långa remsor med en osthyvel.

Blanda ner morötterna i kastrullen med spaghetti när det återstår 1 minut av koktiden.

Häll av vattnet och servera spaghettin med kycklingsåsen.

Näringsvärde per portion
Energi kJ: 2158,92
Energi kcal: 522,57
Fett: 9,32g
Mättat fett: 2,4g
Kolhydrater: 68,1g
Sockerarter: 10,76g
Fiber: 5,49g
Protein: 36,63g

Fler goda recept

Visa alla recept

Om foodoki

Copyright Foodoki, Nybrokajen 3 A Stockholm, info@foodoki.se, 08-41 00 08 09