Blan­da full­korn från hav­re, korn, vete och råg med bl a sol­ros­frön, pumpakär­nor och inspi­ra­tion från Oki­na­wa. Då får du en här­lig käl­la till fiber, mag­ne­sium, zink och järn, som pas­sar till yog­hurt, sal­lad, des­sert och myc­ket annat.

Ingredienser

  • ${ receptData.blockId_4092.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4092.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4092.mangd) } ${ receptData.blockId_4092.ingrediens } 2 dl Okivi Fyra nordiska fullkorn Mathem
  • ${ receptData.blockId_4093.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4093.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4093.mangd) } ${ receptData.blockId_4093.ingrediens } 1 dl havregryn
  • ${ receptData.blockId_4095.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4095.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4095.mangd) } ${ receptData.blockId_4095.ingrediens } 1 dl rågflingor
  • ${ receptData.blockId_4096.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4096.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4096.mangd) } ${ receptData.blockId_4096.ingrediens } 1 dl solroskärnor
  • ${ receptData.blockId_4702.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4702.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4702.mangd) } ${ receptData.blockId_4702.ingrediens } 1 dl hela linfrön
  • ${ receptData.blockId_4097.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4097.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4097.mangd) } ${ receptData.blockId_4097.ingrediens } 0.50 dl pumpakärnor
  • ${ receptData.blockId_4098.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4098.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4098.mangd) } ${ receptData.blockId_4098.ingrediens } 0.50 msk rapsolja
  • ${ receptData.blockId_4099.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4099.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4099.mangd) } ${ receptData.blockId_4099.ingrediens } 1 tsk salt

Gör så här:

Sätt ugnen på 170 grader. Koka fullkornen enligt anvisning på förpackningen.

Blanda havregryn, rågflingor, solrosfrön, linfrön, pumpakärnor, rapsolja och salt i en skål.

Tillsätt de kokta fullkornen och blanda väl.

Häll ut blandningen jämt på en ugnsplåt. Ställ in i ugnen 25-30 minuter. Rör med jämna mellanrum tills kornen är guldbruna och krispiga.

Låt svalna och förvara i en tätslutande burk.

Näringsvärde per portion
Energi kJ: 406,97
Energi kcal: 97,26
Fett: 6,08g
Mättat fett: 0,77g
Kolhydrater: 6,58g
Sockerarter: 0,35g
Fiber: 2,48g
Protein: 3,08g

Fler goda recept

Visa alla recept

Om foodoki

Copyright Foodoki, Nybrokajen 3 A Stockholm, info@foodoki.se, 08-41 00 08 09