Ing­en vet säkert var nam­net muf­fins kom­mer från. Frans­kans mouf­fet, gre­ker­nas map­hu­la eller tys­kans Muf­fen? Men vi vet säkert att okinor­dis­ka mat­muf­fins mät­tar, går att fry­sa och pas­sar till både sop­pa och mellanmål.

Ingredienser

  • 12 st
  • ${ receptData.blockId_39133.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_39133.enhet | vuePlura( receptData.blockId_39133.mangd) } ${ receptData.blockId_39133.ingrediens } 2 dl vetemjöl
  • ${ receptData.blockId_39134.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_39134.enhet | vuePlura( receptData.blockId_39134.mangd) } ${ receptData.blockId_39134.ingrediens } 2 dl grahamsmjöl
  • ${ receptData.blockId_39135.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_39135.enhet | vuePlura( receptData.blockId_39135.mangd) } ${ receptData.blockId_39135.ingrediens } 1 dl Okivi Nordisk fullkornshavre
  • ${ receptData.blockId_39136.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_39136.enhet | vuePlura( receptData.blockId_39136.mangd) } ${ receptData.blockId_39136.ingrediens } 2 tsk bakpulver
  • ${ receptData.blockId_39137.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_39137.enhet | vuePlura( receptData.blockId_39137.mangd) } ${ receptData.blockId_39137.ingrediens } 0.50 tsk salt
  • ${ receptData.blockId_39138.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_39138.ingrediens } 2 -- ägg
  • ${ receptData.blockId_39139.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_39139.enhet | vuePlura( receptData.blockId_39139.mangd) } ${ receptData.blockId_39139.ingrediens } 0.50 dl rapsolja
  • ${ receptData.blockId_39140.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_39140.enhet | vuePlura( receptData.blockId_39140.mangd) } ${ receptData.blockId_39140.ingrediens } 1.75 dl mellanmjölk
  • Fyllning:

  • ${ receptData.blockId_39142.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_39142.textFore | vuePlura( receptData.blockId_39142.mangd) } ${ receptData.blockId_39142.ingrediens } 2 -- medelstora finrivna morötter
  • ${ receptData.blockId_39143.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_39143.enhet | vuePlura( receptData.blockId_39143.mangd) } ${ receptData.blockId_39143.textFore | vuePlura( receptData.blockId_39143.mangd) } ${ receptData.blockId_39143.ingrediens } 4 msk finstrimlad purjolök
  • ${ receptData.blockId_39144.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_39144.enhet | vuePlura( receptData.blockId_39144.mangd) } ${ receptData.blockId_39144.textFore | vuePlura( receptData.blockId_39144.mangd) } ${ receptData.blockId_39144.ingrediens } 4 msk riven lagrad ost t ex prästost eller Västerbottensost

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader. Ställ 12 muffinsformar i en muffinsplåt eller på en ugnsplåt. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt ägg, olja och mjölk och rör ihop till en smet. Blanda ner morötter, purjolök och hälften av osten. Fördela smeten i muffinsformarna och strö över resten av osten. Grädda i mitten av ugnen ca 20-25 minuter. Kontrollera med en provsticka att muffinsen är klara, dvs inte kladdiga.

Tips!

Perfekta att frysa in och ta fram som mellanmål eller till vinterutflykten. Passar även bra som tillbehör till soppa.

Näringsvärde per portion
Energi kJ: 589,75
Energi kcal: 140,85
Fett: 5,15g
Mättat fett: 0,77g
Kolhydrater: 18,79g
Sockerarter: 1,64g
Fiber: 2,16g
Protein: 3,68g

Fler goda recept

Visa alla recept

Om foodoki

Copyright Foodoki, Nybrokajen 3 A Stockholm, info@foodoki.se, 08-41 00 08 09