Okinor­dis­ka hav­re­ka­kor

Efter­mid­dags­fi­kan är inte så dum ändå, den ger ener­gi som räc­ker till mid­da­gen. Vi bakar hav­re­ka­kor med full­korns­hav­re istäl­let för vitt mjöl och mini­malt med soc­ker, så att det blir fika på okinor­diskt vis.

Ingredienser

  • Ca 25 st
  • ${ receptData.blockId_25843.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_25843.enhet | vuePlura( receptData.blockId_25843.mangd) } ${ receptData.blockId_25843.ingrediens } 1.50 dl Okivi Nordisk fullkornshavre Mathem
  • ${ receptData.blockId_25844.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_25844.enhet | vuePlura( receptData.blockId_25844.mangd) } ${ receptData.blockId_25844.ingrediens } 2 dl havremjöl
  • ${ receptData.blockId_25845.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_25845.enhet | vuePlura( receptData.blockId_25845.mangd) } ${ receptData.blockId_25845.ingrediens } 1 msk flytande honung
  • ${ receptData.blockId_25846.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_25846.enhet | vuePlura( receptData.blockId_25846.mangd) } ${ receptData.blockId_25846.ingrediens } 1 tsk bakpulver
  • ${ receptData.blockId_25847.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_25847.enhet | vuePlura( receptData.blockId_25847.mangd) } ${ receptData.blockId_25847.ingrediens } 1 krm salt
  • ${ receptData.blockId_25848.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_25848.enhet | vuePlura( receptData.blockId_25848.mangd) } ${ receptData.blockId_25848.textFore | vuePlura( receptData.blockId_25848.mangd) } ${ receptData.blockId_25848.ingrediens } 25 g hackad mörk choklad 70 %
  • ${ receptData.blockId_25849.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_25849.enhet | vuePlura( receptData.blockId_25849.mangd) } ${ receptData.blockId_25849.ingrediens } 0.50 dl vatten
  • ${ receptData.blockId_25850.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_25850.enhet | vuePlura( receptData.blockId_25850.mangd) } ${ receptData.blockId_25850.ingrediens } 2 msk rapsolja

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader.

Rosta havren i en stekpanna på medelvärme några minuter. Rör hela tiden så den inte bränns.

Blanda ihop alla ingredienser. Lägg degen på ett bakplåtspapper, forma till en avlång rulle ca 4 cm i diameter och rulla ihop med hjälp av bakplåtspapperet. Lägg rullen i kylen minst ½ timme. Den kan även läggas in i frysen lite kortare tid om man har bråttom. Ta upp rullen på en skärbräda och skär med en vass kniv ca 1/2 cm tjocka skivor. Lägg upp skivorna på en plåt med bakplåtspapper och platta till försiktigt.

Grädda ca 10-13 minuter i mitten av ugnen tills de fått lite färg.

Näringsvärde per portion
Energi kJ: 236,72
Energi kcal: 56,69
Fett: 2,66g
Mättat fett: 0,4g
Kolhydrater: 6,74g
Sockerarter: 0,53g
Fiber: 0,78g
Protein: 1,07g

Fler goda recept

Visa alla recept

Om foodoki

Copyright Foodoki, Nybrokajen 3 A Stockholm, info@foodoki.se, 08-41 00 08 09