Okinor­dis­ka ham­bur­ger­bröd

Baka ham­bur­ger­brö­den med full­korn så blir de små fiber­käl­lor. De inne­hål­ler ock­så pro­te­in, som bidrar till mus­kelupp­bygg­na­den. Blir de någ­ra över, så pas­sar de per­fekt till frukost.

Ingredienser


Gör så här:

Sätt ugnen på 250 grader.

Koka fullkornen enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna. Ta undan 2 msk till garnering.

Smula ner jästen i en bunke. Häll på vattnet och rör ut jästen i vattnet.

Tillsätt fullkorn, mjöl,salt, olja och honung. Arbeta till en smidig deg.

Låt jäsa i 30 minuter under en kökshandduk.

Dela upp degen i 2 delar och därefter varje del i 6 bitar. Rulla till runda bollar. Lägg dem på pappersklädda ugnsplåtar och platta ut dem till ca 10 cm.

Låt jäsa ytterligare 30 minuter under en kökshandduk.

Pensla bröden med uppvispat ägg och strö över fullkorn.

Ställ in i ugnen i ca 10-12 minuter.

Näringsvärde per portion
Energi kJ: 584,39
Energi kcal: 139,48
Fett: 2,31g
Mättat fett: 0,35g
Kolhydrater: 24g
Sockerarter: 1,23g
Fiber: 2,56g
Protein: 4,19g

Fler goda recept

Visa alla recept

Om foodoki

Copyright Foodoki, Nybrokajen 3 A Stockholm, info@foodoki.se, 08-41 00 08 09