
Okinordisk paella
Ingredienser
- ${ receptData.blockId_3202.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3202.ingrediens } 1 -- röd paprika
- ${ receptData.blockId_3203.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3203.ingrediens } 2 -- schalottenlökar
- ${ receptData.blockId_3204.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3204.ingrediens | ingrediensPlura(receptData.blockId_3204.mangd, receptData.blockId_3204.ingrediensPlural, ) } 1 -- vitlöksklyfta
- ${ receptData.blockId_3205.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3205.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3205.mangd) } ${ receptData.blockId_3205.ingrediens } 0.50 tsk rapsolja
- ${ receptData.blockId_3206.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3206.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3206.mangd) } ${ receptData.blockId_3206.ingrediens } 0.50 g saffran
- ${ receptData.blockId_3207.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3207.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3207.mangd) } ${ receptData.blockId_3207.ingrediens } 2 dl Okivi Fyra nordiska fullkornsgryn Mathem
- ${ receptData.blockId_3208.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3208.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3208.mangd) } ${ receptData.blockId_3208.ingrediens } 2 dl vatten
- ${ receptData.blockId_3209.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3209.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3209.mangd) } ${ receptData.blockId_3209.ingrediens } 1 msk lantbuljongpulver
- ${ receptData.blockId_3210.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3210.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3210.mangd) } ${ receptData.blockId_3210.textFore | vuePlura( receptData.blockId_3210.mangd) } ${ receptData.blockId_3210.ingrediens } 1 dl frysta gröna ärtor
- ${ receptData.blockId_3211.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3211.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3211.mangd) } ${ receptData.blockId_3211.textFore | vuePlura( receptData.blockId_3211.mangd) } ${ receptData.blockId_3211.ingrediens } 300 g skalade räkor
- ${ receptData.blockId_3212.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3212.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3212.mangd) } ${ receptData.blockId_3212.ingrediens } 1 krm svartpeppar
- ${ receptData.blockId_3213.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3213.ingrediens | ingrediensPlura(receptData.blockId_3213.mangd, receptData.blockId_3213.ingrediensPlural, ) } 1 -- citron
Gör så här:
Skölj paprikan och skär den i strimlor. Skala och hacka lök och vitlök. Hetta upp en stekpanna med rapsolja och fräs paprikan i några minuter. Lägg upp paprikan på ett fat.
Hetta upp stekpannan igen och fräs lök och vitlök i rapsolja tills det blir mjukt. Tillsätt saffran, fullkorn, vatten och buljongpulver, och låt sjuda på svag värme i 2 minuter. Stäng av plattan och lägg på ett lock och låt stå 10 minuter.
Tina ärtorna och skär citronen i klyftor.
Lägg ner paprika, räkor och ärtor i pannan och smaka av med peppar.
Dekorera med citronklyftor och pressa gärna citronsaft över.
Fler goda recept

Vill du veta mer om Okinordiska maten och Okivi?
Om vi får din mailadress, så skickar vi nya recept, tips om hur du lever okinordiskt, produktnyheter och inbjudningar. Det är enkelt, trevligt och gott att leva som på Okinawa, fastän du är långt därifrån. Resan börjar i mailkorgen.