Klas­sisk kaka fast med mind­re soc­ker på okinor­diskt vis. Dess­utom smy­ger vi ner full­korns­hav­re och top­par med cashewnötskräm.

Ingredienser

  • 20 bitar
  • ${ receptData.blockId_36052.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_36052.enhet | vuePlura( receptData.blockId_36052.mangd) } ${ receptData.blockId_36052.ingrediens } 0.50 tsk rapsolja
  • ${ receptData.blockId_36053.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_36053.enhet | vuePlura( receptData.blockId_36053.mangd) } ${ receptData.blockId_36053.ingrediens } 0.50 dl Okivi Nordisk fullkornshavre Mathem
  • ${ receptData.blockId_36054.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_36054.enhet | vuePlura( receptData.blockId_36054.mangd) } ${ receptData.blockId_36054.ingrediens } 3 dl vetemjöl
  • ${ receptData.blockId_36055.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_36055.enhet | vuePlura( receptData.blockId_36055.mangd) } ${ receptData.blockId_36055.ingrediens } 4 msk farinsocker
  • ${ receptData.blockId_36056.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_36056.enhet | vuePlura( receptData.blockId_36056.mangd) } ${ receptData.blockId_36056.ingrediens } 1 tsk vaniljsocker
  • ${ receptData.blockId_36057.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_36057.enhet | vuePlura( receptData.blockId_36057.mangd) } ${ receptData.blockId_36057.ingrediens } 1 tsk bikarbonat
  • ${ receptData.blockId_36058.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_36058.enhet | vuePlura( receptData.blockId_36058.mangd) } ${ receptData.blockId_36058.ingrediens } 3 tsk kanel
  • ${ receptData.blockId_36059.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_36059.enhet | vuePlura( receptData.blockId_36059.mangd) } ${ receptData.blockId_36059.ingrediens } 0.50 tsk salt
  • 3 ägg
  • ${ receptData.blockId_36061.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_36061.enhet | vuePlura( receptData.blockId_36061.mangd) } ${ receptData.blockId_36061.ingrediens } 1 dl rapsolja
  • ${ receptData.blockId_36062.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_36062.enhet | vuePlura( receptData.blockId_36062.mangd) } ${ receptData.blockId_36062.textFore | vuePlura( receptData.blockId_36062.mangd) } ${ receptData.blockId_36062.ingrediens } 3 dl finrivna morötter

Topping:

  • ${ receptData.blockId_36023.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_36023.enhet | vuePlura( receptData.blockId_36023.mangd) } ${ receptData.blockId_36023.textFore | vuePlura( receptData.blockId_36023.mangd) } ${ receptData.blockId_36023.ingrediens } 2 dl naturella cashewnötter
  • ${ receptData.blockId_36024.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_36024.ingrediens } 1 -- vaniljstång
  • ${ receptData.blockId_36025.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_36025.enhet | vuePlura( receptData.blockId_36025.mangd) } ${ receptData.blockId_36025.ingrediens } 0.75 dl florsocker
  • ${ receptData.blockId_36026.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_36026.enhet | vuePlura( receptData.blockId_36026.mangd) } ${ receptData.blockId_36026.textFore | vuePlura( receptData.blockId_36026.mangd) } ${ receptData.blockId_36026.ingrediens } 2 dl naturell kvarg
  • Finrivet skal av 1 citron
  • Saften av 1 citron

Gör så här:

Morotskaka: Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en springform ca 20 cm i diameter med rapsolja och ”bröa” med havre.

Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Rör ihop ägg, rapsolja, och morötter i en annan bunke. Rör ihop alla ingredienser och häll smeten i formen. Ställ formen mitt i ugnen och grädda ca 30 minuter. Kontrollera med en provsticka att kakan är klar, dvs att stickan inte är kladdig.

Låt svalna under bakduk innan servering.

Topping:Mixa cashewnötterna till fina smulor. Halvera vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Lägg dem och florsocker i mixern. Tillsätt kvarg samt skal och saft av citron. Mixa till en jämn smet. Bred fyllningen på morotskakan och dekorera gärna med citronmeliss och hyvlad morot.

Näringsvärde per portion
Energi kJ: 667,74
Energi kcal: 159,22
Fett: 8,86g
Mättat fett: 1,22g
Kolhydrater: 14,9g
Sockerarter: 6,11g
Fiber: 1,22g
Protein: 4,53g

Visa alla recept

Om foodoki

Copyright Foodoki, Nybrokajen 3 A Stockholm, info@foodoki.se, 08-41 00 08 09