Okinor­disk citron­chee­seca­ke

Här­li­ga, natu­rel­la cashewnöt­ter, kvarg och under­bar citron­s­mak på en bot­ten med full­korn och fly­tan­de honung. Och så pric­ken över i: färs­ka jord­gub­bar. Okinor­diskt när det är som smarrigast.

Ingredienser

  • 36 st
  • Botten:

  • ${ receptData.blockId_3982.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3982.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3982.mangd) } ${ receptData.blockId_3982.ingrediens } 200 g Okivi Fullkornskrisp Mathem
  • ${ receptData.blockId_3983.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3983.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3983.mangd) } ${ receptData.blockId_3983.ingrediens } 1 msk flytande honung
  • ${ receptData.blockId_3984.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3984.ingrediens } 1 -- äggvita
  • ${ receptData.blockId_3985.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3985.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3985.mangd) } ${ receptData.blockId_3985.ingrediens } 1 krm salt
  • Fyllning:

  • ${ receptData.blockId_3987.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3987.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3987.mangd) } ${ receptData.blockId_3987.textFore | vuePlura( receptData.blockId_3987.mangd) } ${ receptData.blockId_3987.ingrediens } 2 dl naturella cashewnötter
  • ${ receptData.blockId_3988.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3988.ingrediens } 1 -- vaniljstång
  • ${ receptData.blockId_3989.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3989.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3989.mangd) } ${ receptData.blockId_3989.ingrediens } 0.75 dl florsocker
  • ${ receptData.blockId_3990.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3990.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3990.mangd) } ${ receptData.blockId_3990.textFore | vuePlura( receptData.blockId_3990.mangd) } ${ receptData.blockId_3990.ingrediens } 2 dl naturell kvarg 0,3 %
  • Finrivet skal av ${ receptData.blockId_3991.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3991.ingrediens | ingrediensPlura(receptData.blockId_3991.mangd, receptData.blockId_3991.ingrediensPlural, ) } 1 -- citron
  • Saften av ${ receptData.blockId_3992.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3992.ingrediens | ingrediensPlura(receptData.blockId_3992.mangd, receptData.blockId_3992.ingrediensPlural, ) } 0.50 -- citron
  • Till garnering:

  • ${ receptData.blockId_3994.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3994.textFore | vuePlura( receptData.blockId_3994.mangd) } ${ receptData.blockId_3994.ingrediens } 18 -- färska jordgubbar

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Rör ihop ingredienserna till botten. Tryck ut i en bakplåtspappersklädd form 18x24 cm. Grädda i mitten av ugnen i 20 minuter. Låt kallna helt. Mixa cashewnötterna till fina smulor. Halvera vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Lägg dem och florsocker i mixern. Tillsätt kvarg samt skal och saft av citron. Mixa till en jämn smet. Bred fyllningen på botten. Låt stelna i minst 4 timmar. Skär i bitar. Toppa med en jordgubbshalva på varje bit.

Tips!

Pudra gärna kakan med exempelvis jordgubbspulver så blir kakan extra fin.

Vill du göra en laktosfri variant går det bra att byta ut kvargen mot laktosfri kvarg.

Näringsvärde per portion
Energi kJ: 227,03
Energi kcal: 54,2
Fett: 2,88g
Mättat fett: 0,43g
Kolhydrater: 4,24g
Sockerarter: 1,24g
Fiber: 1,2g
Protein: 2,3g

Fler goda recept

Visa alla recept

Om foodoki

Copyright Foodoki, Nybrokajen 3 A, info@foodoki.se, 08-41 00 08 09