Nor­disk rot­frukt­s­sop­pa med våff­lor

När du lagar okinor­diskt kan du unna dig någ­ra söta våff­lor. I syn­ner­het när de inne­hål­ler full­korn och sop­pan intill har här­li­ga rotfrukter.
Beräknat för
4 personer
${ value }

Ingredienser

Söta våfflor:

  • 8 laggar
  • ${ receptData.blockId_3876.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3876.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3876.mangd) } ${ receptData.blockId_3876.ingrediens } 1 dl Okivi Fyra nordiska fullkorn Mathem
  • ${ receptData.blockId_3877.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3877.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3877.mangd) } ${ receptData.blockId_3877.ingrediens } 1 dl vatten
  • ${ receptData.blockId_3878.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3878.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3878.mangd) } ${ receptData.blockId_3878.ingrediens } 4 dl vetemjöl
  • ${ receptData.blockId_3879.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3879.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3879.mangd) } ${ receptData.blockId_3879.ingrediens } 1 tsk bakpulver
  • ${ receptData.blockId_3880.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3880.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3880.mangd) } ${ receptData.blockId_3880.ingrediens } 1 msk strösocker
  • ${ receptData.blockId_3881.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3881.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3881.mangd) } ${ receptData.blockId_3881.ingrediens } 0.75 tsk salt
  • ${ receptData.blockId_4266.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4266.ingrediens } 2 -- ägg
  • ${ receptData.blockId_3883.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3883.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3883.mangd) } ${ receptData.blockId_3883.ingrediens } 1 dl mellanmjölk
  • ${ receptData.blockId_3884.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3884.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3884.mangd) } ${ receptData.blockId_3884.textFore | vuePlura( receptData.blockId_3884.mangd) } ${ receptData.blockId_3884.ingrediens } 2 dl naturellt kolsyrat vatten
  • ${ receptData.blockId_3885.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3885.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3885.mangd) } ${ receptData.blockId_3885.ingrediens } 1 msk rapsolja
  • ${ receptData.blockId_3886.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3886.ingrediens } 1 -- äggvita

Gör så här:

Rotfruktssoppa: Skala och hacka löken. Hetta upp en kastrull med rapsolja och fräs löken tills den mjuknar.

Tillsätt de frysta grönsakerna, vatten, timjan och buljongpulver. Koka upp och låt koka 10 minuter. Mixa soppan slät med en mixerstav eller liknande. Smaka av med salt och peppar och späd eventuellt med mer vatten.

Toppa soppan med bönor och fullkornskrisp.

Våfflor: Koka fullkornen enligt anvisningar på förpackningen. Blanda mjölet med bakpulver, strösocker och salt. Rör ihop kokta fullkorn med mjölblandningen, ägg, mjölk, kolsyrat vatten och olja. Vispa till en jämn smet.
Vispa äggvitan från sista ägget luftigt och vänd ner i smeten.
Pensla ett varmt våffeljärn med ytterst lite olja. Grädda våfflor. Ät nygräddade med blåbär och grädde.

Tips!

Lägg ett par isbitar i smeten så blir våfflorna extra frasiga.

Näringsvärde per portion
Energi kJ: 1239,8
Energi kcal: 295,38
Fett: 7,06g
Mättat fett: 1,05g
Kolhydrater: 45,82g
Sockerarter: 11,84g
Fiber: 7,48g
Protein: 8,01g

Visa alla recept

Om foodoki

Copyright Foodoki, Nybrokajen 3 A Stockholm, info@foodoki.se, 08-41 00 08 09