Mjuk pep­par­ka­ka med zuc­chi­ni

Kryd­dig, smak­rik och saf­tig jul­ka­ka med full­korn, moröt­ter och zuc­chi­ni. De märks knappt, men krop­pen note­rar dem, bugar och vis­kar Tack”. Pre­cis som det ska vara när du äter okinordiskt.

Ingredienser

  • 24 skivor
  • ${ receptData.blockId_43978.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_43978.enhet | vuePlura( receptData.blockId_43978.mangd) } ${ receptData.blockId_43978.ingrediens } 0.50 tsk rapsolja
  • ${ receptData.blockId_43979.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_43979.enhet | vuePlura( receptData.blockId_43979.mangd) } ${ receptData.blockId_43979.ingrediens } 2.50 dl vetemjöl
  • ${ receptData.blockId_43980.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_43980.enhet | vuePlura( receptData.blockId_43980.mangd) } ${ receptData.blockId_43980.ingrediens } 1 dl Okivi Fyra nordiska fullkornsgryn
  • ${ receptData.blockId_43981.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_43981.enhet | vuePlura( receptData.blockId_43981.mangd) } ${ receptData.blockId_43981.ingrediens } 2 tsk bakpulver
  • ${ receptData.blockId_43982.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_43982.enhet | vuePlura( receptData.blockId_43982.mangd) } ${ receptData.blockId_43982.ingrediens } 2 tsk vaniljsocker
  • ${ receptData.blockId_43983.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_43983.enhet | vuePlura( receptData.blockId_43983.mangd) } ${ receptData.blockId_43983.ingrediens } 3 tsk pepparkakskryddor
  • ${ receptData.blockId_43984.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_43984.enhet | vuePlura( receptData.blockId_43984.mangd) } ${ receptData.blockId_43984.ingrediens } 1.25 dl valnötter
  • ${ receptData.blockId_43985.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_43985.enhet | vuePlura( receptData.blockId_43985.mangd) } ${ receptData.blockId_43985.ingrediens } 5 msk strösocker
  • ${ receptData.blockId_43986.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_43986.enhet | vuePlura( receptData.blockId_43986.mangd) } ${ receptData.blockId_43986.textFore | vuePlura( receptData.blockId_43986.mangd) } ${ receptData.blockId_43986.ingrediens } 2.50 dl finriven zucchini
  • ${ receptData.blockId_43987.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_43987.enhet | vuePlura( receptData.blockId_43987.mangd) } ${ receptData.blockId_43987.textFore | vuePlura( receptData.blockId_43987.mangd) } ${ receptData.blockId_43987.ingrediens } 1.50 dl finrivna morötter
  • ${ receptData.blockId_43988.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_43988.enhet | vuePlura( receptData.blockId_43988.mangd) } ${ receptData.blockId_43988.textFore | vuePlura( receptData.blockId_43988.mangd) } ${ receptData.blockId_43988.ingrediens } 0.50 dl koncentrerad äppeljuice
  • ${ receptData.blockId_43989.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_43989.ingrediens } 2 -- ägg

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader.

Smörj en brödform 1,5 l med lite rapsolja.

Tillaga fullkornen enligt anvisning på förpackningen.

Blanda de torra ingredienserna i en skål. Blanda zucchini, morötter, zucchini och ägg i en annan skål.

Rör ihop alla ingredienser försiktigt och häll smeten i formen.

Ställ formen mitt i ugnen och grädda ca 40 minuter mitt i ugnen.

Kontrollera med en provsticka att kakan är klar, dvs att stickan inte är kladdig.

Stjälp ur kakan ur formen. Låt svalna under bakduk innan servering.

Näringsvärde per portion
Energi kJ: 322,58
Energi kcal: 77,13
Fett: 2,86g
Mättat fett: 0,46g
Kolhydrater: 10,33g
Sockerarter: 3,64g
Fiber: 0,86g
Protein: 2,01g

Fler goda recept

Visa alla recept

Om foodoki

Copyright Foodoki, Nybrokajen 3 A Stockholm, info@foodoki.se, 08-41 00 08 09