Fisk är nyt­tigt, full­korn är fiber­rikt, pep­par­rot har sting och rät­ten är både snabb- och lätt­la­gad. Behö­ver vi säga mer?
Beräknat för
4 personer
${ value }

Ingredienser

  • ${ receptData.blockId_39261.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_39261.enhet | vuePlura( receptData.blockId_39261.mangd) } ${ receptData.blockId_39261.ingrediens } 2 dl Okivi Nordisk fullkornshavre Mathem
  • ${ receptData.blockId_39262.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_39262.ingrediens } 1 -- fänkål
  • ${ receptData.blockId_39263.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_39263.ingrediens } 2 -- gulbetor
  • ${ receptData.blockId_39264.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_39264.enhet | vuePlura( receptData.blockId_39264.mangd) } ${ receptData.blockId_39264.textFore | vuePlura( receptData.blockId_39264.mangd) } ${ receptData.blockId_39264.ingrediens } 100 g färsk grönkål
  • 1 knippe dill
  • 1 msk rostade sesamfrön
  • 500 g varmrökt lax
  • Okinordisk dressing:

  • ${ receptData.blockId_39269.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_39269.enhet | vuePlura( receptData.blockId_39269.mangd) } ${ receptData.blockId_39269.ingrediens } 0.25 dl rapsolja
  • ${ receptData.blockId_39270.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_39270.enhet | vuePlura( receptData.blockId_39270.mangd) } ${ receptData.blockId_39270.ingrediens } 0.25 dl vatten
  • ${ receptData.blockId_39271.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_39271.enhet | vuePlura( receptData.blockId_39271.mangd) } ${ receptData.blockId_39271.ingrediens } 0.25 dl vit balsamvinäger
  • ${ receptData.blockId_39272.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_39272.enhet | vuePlura( receptData.blockId_39272.mangd) } ${ receptData.blockId_39272.ingrediens } 1 msk dijonsenap

Pepparrotscréme:

  • ${ receptData.blockId_31359.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_31359.enhet | vuePlura( receptData.blockId_31359.mangd) } ${ receptData.blockId_31359.ingrediens } 2 dl matyoghurt
  • ${ receptData.blockId_31360.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_31360.enhet | vuePlura( receptData.blockId_31360.mangd) } ${ receptData.blockId_31360.ingrediens } 2 msk riven pepparrot
  • ${ receptData.blockId_31361.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_31361.enhet | vuePlura( receptData.blockId_31361.mangd) } ${ receptData.blockId_31361.ingrediens } 1 krm salt
  • ${ receptData.blockId_31362.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_31362.enhet | vuePlura( receptData.blockId_31362.mangd) } ${ receptData.blockId_31362.ingrediens } 1 krm svartpeppar

Gör så här:

Betsallad: Tillaga havren enligt anvisningar på förpackningen. Ansa fänkålen och hyvla den tunt med mandolin eller osthyvel. Skölj betorna och hyvla de tunt. Skär grönkålen i mindre bitar. Hacka dillen.

”Massera” grönkålen med lite av dressingen. Blanda ihop havre, fänkål, betor, grönkål och dill. Ringla över en del av dressingen och blanda om. Servera eventuellt resten till.

Toppa med sesamfrön. Servera med varmrökt lax och pepparrots crème.

Okinordisk dressing: Mixa alla ingredienserna till dressingen med en stavmixer.

Pepparrotscrème: Blanda ihop alla ingredienser i en skål.

Näringsvärde per portion
Energi kJ: 2582,22
Energi kcal: 614,64
Fett: 35,47g
Mättat fett: 6,32g
Kolhydrater: 34,7g
Sockerarter: 11,04g
Fiber: 7,42g
Protein: 35,91g

Visa alla recept

Om foodoki

Copyright Foodoki, Nybrokajen 3 A Stockholm, info@foodoki.se, 08-41 00 08 09