Lax i ugn – allt på en plåt

Stres­sad? Då kan vi hjäl­pa dig med mid­da­gen. Fis­ken skö­ter sig själv i ugnen till­sam­mans med kli­mats­mar­ta, nyt­ti­ga rot­fruk­ter. Bli inte för­vå­nad om resul­ta­tet är så gott att du ser­ve­rar rät­ten på näs­ta fest.
Beräknat för
4 personer
${ value }

Ingredienser


    Gör så här:

    Tina fisken om den är fryst. Sätt ugnen på 225 grader. Skala rödbetorna och skär de i mindre. Ansa fänkålen och skär på längden i fyra delar. Lägg havren i en ugnsform och häll på vatten. Lägg rödbetor, fänkål och rotfrukterna över havren så den täcks. Ringla rapsolja och 2 krm salt över grönsakerna. Ställ in plåten i mitten av ugnen ca 30 min. Skär fisken om den är färsk i bitar och blanda med citronskal, citronsaft, 1 tsk salt och peppar. Ta ut plåten och fördela fisken över grönsakerna och ställ formen i ugnen ytterligare ca 15 min. Dekorera gärna med dill.

    Getost crème: Mosa getosten med en gaffel och blanda med matyoghurt, dill, salt och peppar.

    Tips!

    Det går även bra att byta ut getosten till fetaost.

    Näringsvärde per portion
    Energi kJ: 2637,36
    Energi kcal: 626,61
    Fett: 36,48g
    Mättat fett: 10,03g
    Kolhydrater: 29,5g
    Sockerarter: 14,8g
    Fiber: 7,88g
    Protein: 39,08g

    Visa alla recept

    Om foodoki

    Copyright Foodoki, Nybrokajen 3 A Stockholm, info@foodoki.se, 08-41 00 08 09