En snabb- och lätt­la­gad var­dags­rätt med både full­korn och sting. Grön­sa­ker­na, skal­dju­ren och hav­ren gör den här­ligt vari­e­rad, pre­cis som det ska vara enligt steg 4 i äta okinordiskt.
Beräknat för
4 personer
${ value }

Ingredienser

  • ${ receptData.blockId_24831.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_24831.enhet | vuePlura( receptData.blockId_24831.mangd) } ${ receptData.blockId_24831.ingrediens } 3 dl Okivi Nordisk fullkornshavre Mathem
  • ${ receptData.blockId_24832.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_24832.enhet | vuePlura( receptData.blockId_24832.mangd) } ${ receptData.blockId_24832.ingrediens | ingrediensPlura(receptData.blockId_24832.mangd, receptData.blockId_24832.ingrediensPlural, ) } 1 st vitlöksklyfta
  • 4 strimlade salladslökar
  • Rapsolja att steka i
  • ${ receptData.blockId_24835.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_24835.enhet | vuePlura( receptData.blockId_24835.mangd) } ${ receptData.blockId_24835.textFore | vuePlura( receptData.blockId_24835.mangd) } ${ receptData.blockId_24835.ingrediens } 1 st burk kimchi (390 g)
  • ${ receptData.blockId_24836.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_24836.enhet | vuePlura( receptData.blockId_24836.mangd) } ${ receptData.blockId_24836.ingrediens } 2 dl sojabönor ,tinade
  • ${ receptData.blockId_24837.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_24837.enhet | vuePlura( receptData.blockId_24837.mangd) } ${ receptData.blockId_24837.ingrediens } 1 msk japansk soja
  • ${ receptData.blockId_24838.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_24838.enhet | vuePlura( receptData.blockId_24838.mangd) } ${ receptData.blockId_24838.ingrediens } 1 msk sesamolja
  • ${ receptData.blockId_24839.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_24839.enhet | vuePlura( receptData.blockId_24839.mangd) } ${ receptData.blockId_24839.textFore | vuePlura( receptData.blockId_24839.mangd) } ${ receptData.blockId_24839.ingrediens } 2 msk rostade sesamfrön
  • ${ receptData.blockId_24840.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_24840.enhet | vuePlura( receptData.blockId_24840.mangd) } ${ receptData.blockId_24840.ingrediens } 1 krm salt
  • ${ receptData.blockId_24841.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_24841.enhet | vuePlura( receptData.blockId_24841.mangd) } ${ receptData.blockId_24841.textFore | vuePlura( receptData.blockId_24841.mangd) } ${ receptData.blockId_24841.ingrediens } 400 g skalade räkor
  • Färsk koriander

Limesås:

  • ${ receptData.blockId_16195.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_16195.enhet | vuePlura( receptData.blockId_16195.mangd) } ${ receptData.blockId_16195.ingrediens } 2 dl matyoghurt
  • ${ receptData.blockId_16196.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_16196.ingrediens } 1 -- lime skal och saft

Gör så här:

Koka havren enligt anvisningar på förpackningen. Låt kallna.

Skala och hacka vitlöken. Häll av spadet från kimchin, spara 3 msk av spadet.

Fräs lök och vitlök i en stekpanna med rapsolja tills de mjuknar och får lite färg.

Tillsätt havre, kimchi, sojabönor, spad, soja, sesamolja och sesamfrön. Fräs ytterligare några minuter under omrörning. Smaka av med salt och blanda ner räkorna så de blir lite varma. Toppa med koriander. Blanda ihop ingredienserna till limesåsen i en skål och servera!

Tips!

Har du grönsaker i kylen som ser lite trötta ut? Fräs de då tillsammans med löken och blanda ner i havren.

Näringsvärde per portion
Energi kJ: 1835,9
Energi kcal: 435,41
Fett: 14g
Mättat fett: 4,03g
Kolhydrater: 42,93g
Sockerarter: 2,74g
Fiber: 5,03g
Protein: 30,4g

Visa alla recept

Om foodoki

Copyright Foodoki, Nybrokajen 3 A Stockholm, info@foodoki.se, 08-41 00 08 09