Det för­nuf­ti­ga skä­let att laga våra pann­ka­kor: hav­re är en natur­lig käl­la till fiber, pro­te­in och mine­ra­ler. Men var­för vara för­nuf­tig? Det är ju pann­ka­kor! Vege­ta­ris­ka, smas­ki­ga pannkakor.
Beräknat för
4 personer
${ value }

Ingredienser

  • 18-20 st
  • ${ receptData.blockId_22779.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_22779.enhet | vuePlura( receptData.blockId_22779.mangd) } ${ receptData.blockId_22779.ingrediens } 1 dl Okivi Nordisk fullkornshavre Mathem
  • ${ receptData.blockId_22780.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_22780.ingrediens } 3 -- ägg
  • ${ receptData.blockId_22781.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_22781.enhet | vuePlura( receptData.blockId_22781.mangd) } ${ receptData.blockId_22781.ingrediens } 6 dl mjölk
  • ${ receptData.blockId_22782.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_22782.enhet | vuePlura( receptData.blockId_22782.mangd) } ${ receptData.blockId_22782.ingrediens } 2 dl havremjöl
  • ${ receptData.blockId_22783.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_22783.enhet | vuePlura( receptData.blockId_22783.mangd) } ${ receptData.blockId_22783.ingrediens } 0.50 tsk salt
  • ${ receptData.blockId_22784.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_22784.enhet | vuePlura( receptData.blockId_22784.mangd) } ${ receptData.blockId_22784.ingrediens } 2 msk rapsolja till stekning

Tillbehör

2 dl bär som t ex hallon


Gör så här:

Koka fullkornshavren enligt anvisning på förpackningen.

Vispa äggen tillsammans med hälften av mjölken och hälften av mjölet tills smeten är klumpfri. Tillsätt resten av mjölken, mjölet och salt och vispa till en slät smet.

Häll i ca ½ dl smet till varje pannkaka i en stekpanna med rapsolja. Grädda på medelvärme tills de fått fin färg.

Servera med bär.

Näringsvärde per portion
Energi kJ: 1756,32
Energi kcal: 419,06
Fett: 17,26g
Mättat fett: 3,88g
Kolhydrater: 44,85g
Sockerarter: 9,80g
Fiber: 5,70g
Protein: 18,22g

Fler goda recept

Visa alla recept

Om foodoki

Copyright Foodoki, Nybrokajen 3 A Stockholm, info@foodoki.se, 08-41 00 08 09