Grynsal­lad med lin­ser och röd­kål

Vi rekom­men­de­rar att bör­ja var­je mål­tid med grön­sa­ker i sto­ra bitar, så att magen får job­ba. Men det hän­der att vi strim­lar, hac­kar, delar och dess­utom sväng­er ihop en liten vinä­grett. Resul­ta­tet är en ovan­ligt flärd­full vardagsrätt.
Beräknat för
4 personer
${ value }

Ingredienser

  • ${ receptData.blockId_19456.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_19456.enhet | vuePlura( receptData.blockId_19456.mangd) } ${ receptData.blockId_19456.textFore | vuePlura( receptData.blockId_19456.mangd) } ${ receptData.blockId_19456.ingrediens } 1.50 dl okokta dinkelkorn
  • ${ receptData.blockId_19457.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_19457.enhet | vuePlura( receptData.blockId_19457.mangd) } ${ receptData.blockId_19457.ingrediens } 1 dl Okivi Fyra nordiska fullkornsgryn Mathem
  • ${ receptData.blockId_19458.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_19458.enhet | vuePlura( receptData.blockId_19458.mangd) } ${ receptData.blockId_19458.ingrediens } 0.50 dl svarta linser ,torkade
  • 4 salladslökar
  • 100 g rödkål
  • ${ receptData.blockId_19461.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_19461.ingrediens } 8 -- cocktailtomater
  • ${ receptData.blockId_19462.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_19462.enhet | vuePlura( receptData.blockId_19462.mangd) } ${ receptData.blockId_19462.ingrediens } 75 g fetaost
  • ${ receptData.blockId_19463.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_19463.enhet | vuePlura( receptData.blockId_19463.mangd) } ${ receptData.blockId_19463.ingrediens } 1 dl granatäpplekärnor
  • Granatäpplevinegrätt:

  • ${ receptData.blockId_19465.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_19465.enhet | vuePlura( receptData.blockId_19465.mangd) } ${ receptData.blockId_19465.ingrediens } 0.50 dl olivolja
  • ${ receptData.blockId_19466.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_19466.enhet | vuePlura( receptData.blockId_19466.mangd) } ${ receptData.blockId_19466.ingrediens } 0.50 dl vatten
  • ${ receptData.blockId_19467.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_19467.enhet | vuePlura( receptData.blockId_19467.mangd) } ${ receptData.blockId_19467.ingrediens } 0.50 dl äppelcidervinäger
  • ${ receptData.blockId_19468.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_19468.enhet | vuePlura( receptData.blockId_19468.mangd) } ${ receptData.blockId_19468.ingrediens } 0.50 dl granatäpplekärnor
  • ${ receptData.blockId_19469.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_19469.enhet | vuePlura( receptData.blockId_19469.mangd) } ${ receptData.blockId_19469.ingrediens } 1 krm salt
  • ${ receptData.blockId_19470.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_19470.enhet | vuePlura( receptData.blockId_19470.mangd) } ${ receptData.blockId_19470.ingrediens } 1 krm svartpeppar

Tillbehör

1 förpackning Okivi Nöt-& fröbröd (1 bröd ger 18 skivor, räkna 1 skiva/port) Hummus


Gör så här:

Lägg dinkelkornen i blöt under natten. Baka brödet enligt anvisningar på förpackningen.

Koka dinkelkorn, fullkorn och linser enligt anvisningar på förpackningen. Låt svalna. Strimla salladslök och rödkål. Dela tomaterna på hälften.

Blanda ihop allt i en skål. Smula över fetaost och toppa med granatäpple. Mixa alla ingredienser till vinegrätten.

Ringla över ca 2 msk vinägrett och servera med 4 skivor bröd och en klick hummus. Resten av vinägretten kan du spara och använda till fler rätter.

Tips!

Koka gärna lite extra dinkel och fullkorn så har du till flera rätter under veckan.

Näringsvärde per portion
Energi kJ: 1633,38
Energi kcal: 387,19
Fett: 17,28g
Mättat fett: 4,81g
Kolhydrater: 42,22g
Sockerarter: 9,74g
Fiber: 7,39g
Protein: 12,91g

Fler goda recept

Visa alla recept

Om foodoki

Copyright Foodoki, Nybrokajen 3 A Stockholm, info@foodoki.se, 08-41 00 08 09