Full­korns­sal­lad med lin­ser

Full­korn och grön­sa­ker är basen i den okinor­dis­ka maten. Många fär­ger på tall­ri­ken är ock­så typiskt och här slö­sar vi med grönkål, toma­ter, vit feta­ost, röd lök och annat mumsigt.
Beräknat för
4 personer
${ value }

Ingredienser

  • ${ receptData.blockId_3737.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3737.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3737.mangd) } ${ receptData.blockId_3737.ingrediens } 2 dl Okivi Fyra nordiska fullkorn Mathem
  • ${ receptData.blockId_4008.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4008.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4008.mangd) } ${ receptData.blockId_4008.ingrediens } 2 dl belugalinser
  • ${ receptData.blockId_3739.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3739.ingrediens | ingrediensPlura(receptData.blockId_3739.mangd, receptData.blockId_3739.ingrediensPlural, ) } 1 -- rödlök
  • ${ receptData.blockId_3740.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3740.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3740.mangd) } ${ receptData.blockId_3740.ingrediens } 100 g grönkål
  • ${ receptData.blockId_3741.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3741.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3741.mangd) } ${ receptData.blockId_3741.ingrediens } 250 g cocktailtomater gärna i olika färger
  • ${ receptData.blockId_3742.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3742.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3742.mangd) } ${ receptData.blockId_3742.ingrediens } 1 dl kalamatoliver
  • ${ receptData.blockId_3743.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3743.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3743.mangd) } ${ receptData.blockId_3743.ingrediens } 1 tsk olivolja
  • ${ receptData.blockId_3744.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3744.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3744.mangd) } ${ receptData.blockId_3744.ingrediens } 1 krm salt
  • ${ receptData.blockId_3745.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3745.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3745.mangd) } ${ receptData.blockId_3745.ingrediens } 1 krm svartpeppar
  • ${ receptData.blockId_3746.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3746.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3746.mangd) } ${ receptData.blockId_3746.ingrediens } 75 g fetaost

Gör så här:

Koka fullkornen och linserna enligt anvisningar på förpackningen.

Skala löken och finhacka den. Skölj grönkålen och dela den i små bitar.

Lägg lök och grönkål i en skål, häll på olja, salt och peppar och ”massera” grönkålen tills den mjuknar.

Skölj tomaterna och dela dem på hälften.

Lägg ner fullkorn, linser, grönkål, lök, tomater och oliver i en skål och blanda om.

Toppa med fetaost.

Tips!

Gör gärna en dubbel mängd i början av veckan så kan du ta med i matlådan eller äta som tillbehör till kyckling, fisk eller bara som den är med någon god röra till under veckan. Går lika bra att äta varm som kall.


Energi kJ: 1062,67
Energi kcal: 254,17
Fett: 10,27g
Mättat fett: 3,48g
Kolhydrater: 27,08g
Sockerarter: 3,19g
Fiber: 6,19g
Protein: 11,91g

Fler goda recept

Visa alla recept

Om foodoki

Copyright Foodoki, Nybrokajen 3 A, info@foodoki.se, 08-41 00 08 09