Den okinor­dis­ka maten inne­hål­ler många goda fisk­rät­ter. Här har vi gjort den extra smak­rik, här­ligt dof­tan­de och vac­kert sol­gul med saffran.
Beräknat för
4 personer
${ value }

Ingredienser

  • ${ receptData.blockId_2716.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2716.ingrediens | ingrediensPlura(receptData.blockId_2716.mangd, receptData.blockId_2716.ingrediensPlural, ) } 1 -- gul lök
  • ${ receptData.blockId_2717.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2717.ingrediens } 1 -- fänkål
  • ${ receptData.blockId_2718.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2718.ingrediens } 1 -- röd chili
  • ${ receptData.blockId_2719.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2719.ingrediens } 2 -- vitlöksklyftor
  • ${ receptData.blockId_2720.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2720.enhet | vuePlura( receptData.blockId_2720.mangd) } ${ receptData.blockId_2720.ingrediens } 0.50 msk rapsolja
  • ${ receptData.blockId_2721.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2721.enhet | vuePlura( receptData.blockId_2721.mangd) } ${ receptData.blockId_2721.ingrediens } 0.50 g saffran
  • ${ receptData.blockId_2722.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2722.enhet | vuePlura( receptData.blockId_2722.mangd) } ${ receptData.blockId_2722.textFore | vuePlura( receptData.blockId_2722.mangd) } ${ receptData.blockId_2722.ingrediens } 400 g passerade tomater
  • ${ receptData.blockId_2723.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2723.enhet | vuePlura( receptData.blockId_2723.mangd) } ${ receptData.blockId_2723.ingrediens } 2 msk skaldjursfond
  • ${ receptData.blockId_2724.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2724.enhet | vuePlura( receptData.blockId_2724.mangd) } ${ receptData.blockId_2724.ingrediens } 4 dl vitt vin /vatten
  • ${ receptData.blockId_2725.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2725.enhet | vuePlura( receptData.blockId_2725.mangd) } ${ receptData.blockId_2725.ingrediens } 2 krm salt
  • ${ receptData.blockId_2726.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2726.enhet | vuePlura( receptData.blockId_2726.mangd) } ${ receptData.blockId_2726.ingrediens } 1 krm svartpeppar
  • ${ receptData.blockId_2727.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2727.enhet | vuePlura( receptData.blockId_2727.mangd) } ${ receptData.blockId_2727.textFore | vuePlura( receptData.blockId_2727.mangd) } ${ receptData.blockId_2727.ingrediens } 500 g blandad fisk t ex lax och torsk
  • ${ receptData.blockId_2728.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2728.enhet | vuePlura( receptData.blockId_2728.mangd) } ${ receptData.blockId_2728.ingrediens } 80 g sockerärter
  • ${ receptData.blockId_2729.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2729.enhet | vuePlura( receptData.blockId_2729.mangd) } ${ receptData.blockId_2729.textFore | vuePlura( receptData.blockId_2729.mangd) } ${ receptData.blockId_2729.ingrediens } 100 g skalade räkor
  • Till servering:

  • ${ receptData.blockId_2739.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2739.enhet | vuePlura( receptData.blockId_2739.mangd) } ${ receptData.blockId_2739.ingrediens } 2 msk Okivi Fullkornskrisp Mathem

Dillcremé

  • ${ receptData.blockId_2732.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2732.enhet | vuePlura( receptData.blockId_2732.mangd) } ${ receptData.blockId_2732.ingrediens } 1 dl matyoghurt
  • ${ receptData.blockId_2733.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2733.enhet | vuePlura( receptData.blockId_2733.mangd) } ${ receptData.blockId_2733.ingrediens } 1 tsk majonnäs
  • ${ receptData.blockId_2734.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2734.ingrediens | ingrediensPlura(receptData.blockId_2734.mangd, receptData.blockId_2734.ingrediensPlural, ) } 1 -- vitlöksklyfta
  • ${ receptData.blockId_2735.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2735.enhet | vuePlura( receptData.blockId_2735.mangd) } ${ receptData.blockId_2735.textFore | vuePlura( receptData.blockId_2735.mangd) } ${ receptData.blockId_2735.ingrediens } 1 msk hackad dill
  • ${ receptData.blockId_2736.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2736.enhet | vuePlura( receptData.blockId_2736.mangd) } ${ receptData.blockId_2736.ingrediens } 0.5 krm salt
  • ${ receptData.blockId_2737.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_2737.enhet | vuePlura( receptData.blockId_2737.mangd) } ${ receptData.blockId_2737.ingrediens } 1 krm svartpeppar

Gör så här:
Skala och hacka löken. Skölj och hacka chilin. Ansa fänkålen och skär den i strimlor, ta bort den hårda stocken i mitten. Hetta upp en kastrull och fräs allt i olivolja tillsammans med saffran i några minuter. Tillsätt krossade tomater, vatten/vin och fond. Låt sjuda i 10 minuter.

Dillcreme:
Lägg matyoghurt och majonnäs i en skål, skala och riv ner vitlöken.
Hacka dillen och blanda ner och smaka av med salt och peppar.

Skär fisken i mindre bitar och strö över salt och peppar. Lägg i fisken och sockerärtorna, koka upp och sjud tills fisken är klar 2-3 minuter. Tillsätt räkorna precis innan servering. Lägg upp grytan i skålar och toppa med dill, citronklyftor och en klick dillcremè.

* Grytan går också utmärkt att laga med vatten men är näringsberäknad med vitt vin.

Näringsvärde per portion
Energi kJ: 1760,75
Energi kcal: 418,74
Fett: 16,12g
Mättat fett: 4,12g
Kolhydrater: 16,18g
Sockerarter: 8,52g
Fiber: 5,65g
Protein: 33,44g
Laktos: 0,0g

Visa alla recept

Om foodoki

Copyright Foodoki, Nybrokajen 3 A Stockholm, info@foodoki.se, 08-41 00 08 09