
Fiskburgare med coleslaw
Ingredienser
- ${ receptData.blockId_4728.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4728.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4728.mangd) } ${ receptData.blockId_4728.ingrediens } 200 g rödkål
- ${ receptData.blockId_4729.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4729.textFore | vuePlura( receptData.blockId_4729.mangd) } ${ receptData.blockId_4729.ingrediens | ingrediensPlura(receptData.blockId_4729.mangd, receptData.blockId_4729.ingrediensPlural, ) } 1 -- rött äpple
- ${ receptData.blockId_4730.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4730.textFore | vuePlura( receptData.blockId_4730.mangd) } ${ receptData.blockId_4730.ingrediens | ingrediensPlura(receptData.blockId_4730.mangd, receptData.blockId_4730.ingrediensPlural, ) } 1 -- liten rödlök
- ${ receptData.blockId_4731.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4731.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4731.mangd) } ${ receptData.blockId_4731.ingrediens } 1 dl matyoghurt
- ${ receptData.blockId_4732.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4732.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4732.mangd) } ${ receptData.blockId_4732.ingrediens } 1 tsk dijonsenap
- ${ receptData.blockId_4733.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4733.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4733.mangd) } ${ receptData.blockId_4733.ingrediens } 0.50 tsk salt
- ${ receptData.blockId_4735.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4735.ingrediens | ingrediensPlura(receptData.blockId_4735.mangd, receptData.blockId_4735.ingrediensPlural, ) } 1 -- gul lök
- ${ receptData.blockId_4736.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4736.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4736.mangd) } ${ receptData.blockId_4736.ingrediens } 500 g sej eller torsk
- ${ receptData.blockId_4737.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4737.ingrediens } 1 -- ägg
- ${ receptData.blockId_4738.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4738.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4738.mangd) } ${ receptData.blockId_4738.textFore | vuePlura( receptData.blockId_4738.mangd) } ${ receptData.blockId_4738.ingrediens } 1 msk pressad citronsaft
- ${ receptData.blockId_4739.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4739.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4739.mangd) } ${ receptData.blockId_4739.textFore | vuePlura( receptData.blockId_4739.mangd) } ${ receptData.blockId_4739.ingrediens } 1 msk hackad dill
- ${ receptData.blockId_4740.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4740.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4740.mangd) } ${ receptData.blockId_4740.ingrediens } 1 tsk salt
- ${ receptData.blockId_4741.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4741.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4741.mangd) } ${ receptData.blockId_4741.ingrediens } 1 krm svartpeppar
- ${ receptData.blockId_4742.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4742.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4742.mangd) } ${ receptData.blockId_4742.ingrediens } 1 dl pankoströbröd
- ${ receptData.blockId_4743.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4743.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4743.mangd) } ${ receptData.blockId_4743.ingrediens } 1 msk rapsolja till stekning
Coleslaw med äpple:
Fiskburgare:
Tillbehör:
- ${ receptData.blockId_4745.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4745.ingrediens } 4 -- Okinordiska hamburgerbröd
- ${ receptData.blockId_4746.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4746.ingrediens } 4 -- salladsblad
- ${ receptData.blockId_4747.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4747.textFore | vuePlura( receptData.blockId_4747.mangd) } ${ receptData.blockId_4747.ingrediens } 12 -- tunna skivor gurka
Gör så här:
Coleslaw:
Strimla rödkålen tunt med en osthyvel. Riv äpplet grovt. Skala löken och skär den i tunna skivor. Rör ihop matyoghurt, senap, salt och peppar i en skål. Blanda ner vitkål, äpple och lök. Låt stå kallt.
Fiskburgare: Skala löken och skär den i mindre bitar. Skär fisken i bitar. Lägg fisk, ägg, lök, citronsaft, dill salt och peppar i en matberedare. Mixa snabbt ihop till en färs. Forma färsen med blöta händer till 4 burgare. Vänd burgarna i pankoströbröd. Hetta upp en stekpanna med rapsolja och stek burgarna på medelvärme i ca 5 minuter på varje sida.
Tillbehör: Skölj salladsbladen. Skölj gurkan och skär den i tunna skivor.
Lägg salladsblad och coleslaw på bröden . Lägg på fiskburgarna och toppa med gurka.

Vill du veta mer om Okinordiska maten och Okivi?
Om vi får din mailadress, så skickar vi nya recept, tips om hur du lever okinordiskt, produktnyheter och inbjudningar. Det är enkelt, trevligt och gott att leva som på Okinawa, fastän du är långt därifrån. Resan börjar i mailkorgen.