Cole­slaw kom­mer från det hol­länds­ka ordet för kål­sal­lad. Den okinor­dis­ka maten kom­mer från Oki­na­wa och Nor­den. Och fisk­bur­gar­na kom­mer full­ma­ta­de med C-vita­min och fiber.
Beräknat för
4 personer
${ value }

Ingredienser

    Coleslaw med äpple:

  • ${ receptData.blockId_4728.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4728.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4728.mangd) } ${ receptData.blockId_4728.ingrediens } 200 g rödkål
  • ${ receptData.blockId_4729.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4729.textFore | vuePlura( receptData.blockId_4729.mangd) } ${ receptData.blockId_4729.ingrediens | ingrediensPlura(receptData.blockId_4729.mangd, receptData.blockId_4729.ingrediensPlural, ) } 1 -- rött äpple
  • ${ receptData.blockId_4730.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4730.textFore | vuePlura( receptData.blockId_4730.mangd) } ${ receptData.blockId_4730.ingrediens | ingrediensPlura(receptData.blockId_4730.mangd, receptData.blockId_4730.ingrediensPlural, ) } 1 -- liten rödlök
  • ${ receptData.blockId_4731.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4731.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4731.mangd) } ${ receptData.blockId_4731.ingrediens } 1 dl matyoghurt
  • ${ receptData.blockId_4732.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4732.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4732.mangd) } ${ receptData.blockId_4732.ingrediens } 1 tsk dijonsenap
  • ${ receptData.blockId_4733.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4733.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4733.mangd) } ${ receptData.blockId_4733.ingrediens } 0.50 tsk salt
  • Fiskburgare:

  • ${ receptData.blockId_4735.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4735.ingrediens | ingrediensPlura(receptData.blockId_4735.mangd, receptData.blockId_4735.ingrediensPlural, ) } 1 -- gul lök
  • ${ receptData.blockId_4736.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4736.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4736.mangd) } ${ receptData.blockId_4736.ingrediens } 500 g sej eller torsk
  • ${ receptData.blockId_4737.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4737.ingrediens } 1 -- ägg
  • ${ receptData.blockId_4738.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4738.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4738.mangd) } ${ receptData.blockId_4738.textFore | vuePlura( receptData.blockId_4738.mangd) } ${ receptData.blockId_4738.ingrediens } 1 msk pressad citronsaft
  • ${ receptData.blockId_4739.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4739.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4739.mangd) } ${ receptData.blockId_4739.textFore | vuePlura( receptData.blockId_4739.mangd) } ${ receptData.blockId_4739.ingrediens } 1 msk hackad dill
  • ${ receptData.blockId_4740.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4740.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4740.mangd) } ${ receptData.blockId_4740.ingrediens } 1 tsk salt
  • ${ receptData.blockId_4741.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4741.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4741.mangd) } ${ receptData.blockId_4741.ingrediens } 1 krm svartpeppar
  • ${ receptData.blockId_4742.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4742.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4742.mangd) } ${ receptData.blockId_4742.ingrediens } 1 dl pankoströbröd
  • ${ receptData.blockId_4743.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4743.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4743.mangd) } ${ receptData.blockId_4743.ingrediens } 1 msk rapsolja till stekning

Tillbehör:

  • ${ receptData.blockId_4745.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4745.ingrediens } 4 -- Okinordiska hamburgerbröd
  • ${ receptData.blockId_4746.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4746.ingrediens } 4 -- salladsblad
  • ${ receptData.blockId_4747.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4747.textFore | vuePlura( receptData.blockId_4747.mangd) } ${ receptData.blockId_4747.ingrediens } 12 -- tunna skivor gurka

Gör så här:

Coleslaw: Strimla rödkålen tunt med en osthyvel. Riv äpplet grovt. Skala löken och skär den i tunna skivor. Rör ihop matyoghurt, senap, salt och peppar i en skål. Blanda ner vitkål, äpple och lök. Låt stå kallt.

Fiskburgare: Skala löken och skär den i mindre bitar. Skär fisken i bitar. Lägg fisk, ägg, lök, citronsaft, dill salt och peppar i en matberedare. Mixa snabbt ihop till en färs. Forma färsen med blöta händer till 4 burgare. Vänd burgarna i pankoströbröd. Hetta upp en stekpanna med rapsolja och stek burgarna på medelvärme i ca 5 minuter på varje sida.

Tillbehör: Skölj salladsbladen. Skölj gurkan och skär den i tunna skivor.

Lägg salladsblad och coleslaw på bröden . Lägg på fiskburgarna och toppa med gurka.

Näringsvärde per portion
Energi kJ: 1649,77
Energi kcal: 393,54
Fett: 9,06g
Mättat fett: 2,16g
Kolhydrater: 3,72g
Sockerarter: 2,05g
Fiber: 6,7g
Protein: 29,38g

Visa alla recept

Om foodoki

Copyright Foodoki, Nybrokajen 3 A Stockholm, info@foodoki.se, 08-41 00 08 09