Mått­full är ett led­ord på Oki­na­wa så vi snå­lar på gräd­den i cho­klad­mous­sen. Men vi snå­lar ban­ne mig inte på cho­kla­den. När man äter okinor­diskt får man unna sig det lil­la extra ibland.
Beräknat för
8 personer
${ value }

Ingredienser


Gör så här:

Knäck äggen och separera äggvitan från äggulan.

Lägg äggvitan i en skål och vispa den till ett riktigt hårt skum med

en elvisp.

Smält chokladen över vattenbad eller i mikron.

Blanda ner chokladen i äggvitorna under vispning. Vispa sist i honungen.

Fördela moussen i fyra glas och låt stå kallt i ca 30 minuter.

Toppa med fullkornskrisp.

Näringsvärde per portion
Energi kJ: 786,39
Energi kcal: 188,97
Fett: 10,55g
Mättat fett: 6,3g
Kolhydrater: 16,24g
Sockerarter: 14,38g
Fiber: 2,5g
Protein: 6,06g

Fler goda recept

Visa alla recept

Om foodoki

Copyright Foodoki, Nybrokajen 3 A, info@foodoki.se, 08-41 00 08 09