Broc­co­li­bur­ga­re med morotsslaw

Det sägs att vege­ta­ris­ka alter­na­tiv kom­mer att kon­kur­re­ra ut rött kött om någ­ra år. Men var­för vän­ta? Laga våra broc­co­li­bur­ga­re med mas­sor av fiber och antiox­i­dan­ter redan idag.
Beräknat för
4 personer
${ value }

Ingredienser

  • ${ receptData.blockId_4996.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4996.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4996.mangd) } ${ receptData.blockId_4996.ingrediens } 0.50 dl Okivi Fyra nordiska fullkorn Mathem
  • ${ receptData.blockId_4997.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4997.ingrediens | ingrediensPlura(receptData.blockId_4997.mangd, receptData.blockId_4997.ingrediensPlural, ) } 1 -- rödlök
  • ${ receptData.blockId_4998.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4998.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4998.mangd) } ${ receptData.blockId_4998.textFore | vuePlura( receptData.blockId_4998.mangd) } ${ receptData.blockId_4998.ingrediens } 2 dl kokta vita bönor
  • ${ receptData.blockId_4999.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_4999.enhet | vuePlura( receptData.blockId_4999.mangd) } ${ receptData.blockId_4999.textFore | vuePlura( receptData.blockId_4999.mangd) } ${ receptData.blockId_4999.ingrediens } 100 g grovhackad broccoli
  • ${ receptData.blockId_5000.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_5000.enhet | vuePlura( receptData.blockId_5000.mangd) } ${ receptData.blockId_5000.ingrediens } 1 dl solroskärnor
  • ${ receptData.blockId_5001.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_5001.enhet | vuePlura( receptData.blockId_5001.mangd) } ${ receptData.blockId_5001.textFore | vuePlura( receptData.blockId_5001.mangd) } ${ receptData.blockId_5001.ingrediens } 2 msk riven parmesanost
  • ${ receptData.blockId_5002.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_5002.ingrediens | ingrediensPlura(receptData.blockId_5002.mangd, receptData.blockId_5002.ingrediensPlural, ) } 1 -- vitlöksklyfta pressad
  • ${ receptData.blockId_5003.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_5003.enhet | vuePlura( receptData.blockId_5003.mangd) } ${ receptData.blockId_5003.textFore | vuePlura( receptData.blockId_5003.mangd) } ${ receptData.blockId_5003.ingrediens } 0.50 dl finhackad persilja
  • ${ receptData.blockId_5004.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_5004.ingrediens } 1 -- ägg
  • ${ receptData.blockId_5005.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_5005.enhet | vuePlura( receptData.blockId_5005.mangd) } ${ receptData.blockId_5005.ingrediens } 0.50 dl vetemjöl
  • ${ receptData.blockId_5006.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_5006.enhet | vuePlura( receptData.blockId_5006.mangd) } ${ receptData.blockId_5006.ingrediens } 0.50 tsk salt
  • ${ receptData.blockId_5007.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_5007.enhet | vuePlura( receptData.blockId_5007.mangd) } ${ receptData.blockId_5007.ingrediens } 1 krm sambal olek
  • ${ receptData.blockId_5008.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_5008.enhet | vuePlura( receptData.blockId_5008.mangd) } ${ receptData.blockId_5008.ingrediens } 1 msk rapsolja

Morotsslaw:

  • ${ receptData.blockId_5011.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_5011.ingrediens } 1 -- broccolistjälk
  • ${ receptData.blockId_5012.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_5012.ingrediens } 3 -- morötter
  • ${ receptData.blockId_5013.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_5013.enhet | vuePlura( receptData.blockId_5013.mangd) } ${ receptData.blockId_5013.ingrediens } 1 dl matyoghurt
  • ${ receptData.blockId_5014.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_5014.enhet | vuePlura( receptData.blockId_5014.mangd) } ${ receptData.blockId_5014.ingrediens } 1 tsk dijonsenap
  • ${ receptData.blockId_5015.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_5015.enhet | vuePlura( receptData.blockId_5015.mangd) } ${ receptData.blockId_5015.ingrediens } 2 krm salt
  • ${ receptData.blockId_5016.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_5016.enhet | vuePlura( receptData.blockId_5016.mangd) } ${ receptData.blockId_5016.ingrediens } 1 krm svartpeppar

Tillbehör

4 salladsblad 1 liten skivad rödlök 4 Okinordiska hamburgerbröd


Gör så här:

Morotsslaw: Skala broccolistjälken om den känns hård och strimla den tunt. Skala moroten och riv den fint på ett rivjärn. Rör ihop matyoghurt, senap, salt och peppar i en skål. Blanda ner broccoli och morötter. Låt stå kallt.

Broccoliburgare: Koka fullkornen enligt anvisning på förpackningen.

Skala och hacka löken fint. Häll av vattnet från bönorna och skölj dem väl. Mixa bönor, fullkorn, broccoli och solroskärnor i en matberedare. Blanda ner resten av ingredienserna.

Forma smeten till fyra burgare och stek dem på medelvärme i rapsolja ca 4 minuter på varje sida.

Servera burgarna med morotsslaw, salladsblad, skivad rödlök och hamburgerbröd.

Näringsvärde per portion
Energi kJ: 2066,56
Energi kcal: 492,11
Fett: 19,63g
Mättat fett: 3,96g
Kolhydrater: 54,44g
Sockerarter: 9,09g
Fiber: 10,67g
Protein: 19,14g

Visa alla recept

Om foodoki

Copyright Foodoki, Nybrokajen 3 A Stockholm, info@foodoki.se, 08-41 00 08 09