Har bana­ner­na bli­vit bru­na? Per­fekt. Nu kan du baka ett lite sött och här­ligt mät­tan­de bröd med fiber och full­korn (det är ju okinor­diskt). Pas­sar till fru­kost, brunch och fikat.

Ingredienser

  • 18-20 skivor
  • ${ receptData.blockId_35069.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_35069.ingrediens } 3 -- bananer
  • ${ receptData.blockId_35070.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_35070.ingrediens } 2 -- ägg
  • ${ receptData.blockId_35071.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_35071.enhet | vuePlura( receptData.blockId_35071.mangd) } ${ receptData.blockId_35071.ingrediens } 1.50 dl vatten
  • ${ receptData.blockId_35072.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_35072.enhet | vuePlura( receptData.blockId_35072.mangd) } ${ receptData.blockId_35072.ingrediens } 5 dl vetemjöl
  • ${ receptData.blockId_35073.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_35073.enhet | vuePlura( receptData.blockId_35073.mangd) } ${ receptData.blockId_35073.ingrediens } 0.50 dl Okivi Nordisk fullkornshavre Mathem
  • ${ receptData.blockId_35074.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_35074.enhet | vuePlura( receptData.blockId_35074.mangd) } ${ receptData.blockId_35074.ingrediens } 3 tsk bakpulver
  • ${ receptData.blockId_35075.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_35075.enhet | vuePlura( receptData.blockId_35075.mangd) } ${ receptData.blockId_35075.ingrediens } 0.50 tsk kanel
  • ${ receptData.blockId_35076.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_35076.enhet | vuePlura( receptData.blockId_35076.mangd) } ${ receptData.blockId_35076.ingrediens } 2 msk flytande honung

Gör så här:

Sätt ugnen på 165 grader. Klä en bakform ca 1 l med bakplåtspapper.

Mosa 2 bananer och dela 1 banan på längden. Vispa ihop de mosade bananerna lätt med ägg och vatten till en slät smet i en bunke.

Blanda mjöl, havre, bakpulver och kanel. Häll ner mjölblandningen i banansmeten och tillsätt honung. Rör ihop till en smidig smet. Häll smeten i formen. Lägg den skivade banan på smeten och toppa gärna med lite kanel och havre. Grädda i mitten av ugnen ca 1 timme. Kontrollera med en provsticka att brödet är klart, dvs att stickan inte är kladdig.

Näringsvärde per portion
Energi kJ: 468,55
Energi kcal: 111,87
Fett: 1,44g
Mättat fett: 0,35g
Kolhydrater: 21,02g
Sockerarter: 5,44g
Fiber: 1,3g
Protein: 2,82g

Fler goda recept

Visa alla recept

Om foodoki

Copyright Foodoki, Nybrokajen 3 A Stockholm, info@foodoki.se, 08-41 00 08 09