Mät­tan­de muf­fins med fiber och full­korn. Per­fekt som mel­lan­mål eller utflykts­mat till bar­nen. Vi skvall­rar inte om du råkar” äta någ­ra själv. Vari­e­ra gär­na med and­ra bär, går att frysa.

Ingredienser

  • 12 st
  • ${ receptData.blockId_35347.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_35347.enhet | vuePlura( receptData.blockId_35347.mangd) } ${ receptData.blockId_35347.ingrediens } 2 dl vetemjöl
  • ${ receptData.blockId_35348.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_35348.enhet | vuePlura( receptData.blockId_35348.mangd) } ${ receptData.blockId_35348.ingrediens } 1 dl Okivi Nordisk fullkornshavre + 1 tsk till dekoration
  • ${ receptData.blockId_35349.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_35349.enhet | vuePlura( receptData.blockId_35349.mangd) } ${ receptData.blockId_35349.ingrediens } 1.50 tsk bakpulver
  • ${ receptData.blockId_35350.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_35350.textFore | vuePlura( receptData.blockId_35350.mangd) } ${ receptData.blockId_35350.ingrediens } 2 -- medelstora mogna bananer
  • ${ receptData.blockId_35351.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_35351.enhet | vuePlura( receptData.blockId_35351.mangd) } ${ receptData.blockId_35351.textFore | vuePlura( receptData.blockId_35351.mangd) } ${ receptData.blockId_35351.ingrediens } 1 dl frysta blåbär
  • ${ receptData.blockId_35352.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_35352.enhet | vuePlura( receptData.blockId_35352.mangd) } ${ receptData.blockId_35352.ingrediens } 1 dl naturell yoghurt
  • ${ receptData.blockId_35353.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_35353.ingrediens } 1 -- ägg
  • ${ receptData.blockId_35354.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_35354.enhet | vuePlura( receptData.blockId_35354.mangd) } ${ receptData.blockId_35354.ingrediens } 0.50 dl rapsolja
  • ${ receptData.blockId_35355.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_35355.enhet | vuePlura( receptData.blockId_35355.mangd) } ${ receptData.blockId_35355.ingrediens } 2 msk flytande honung

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Skala och mosa bananerna och blanda med ½ dl blåbär, yoghurt, ägg, rapsolja och honung. Rör ihop blandningen med de torra ingredienserna. Ställ 12 muffinsformar i en muffinsplåt eller på en ugnsplåt. Fördela smeten i formarna och toppa med ½ dl blåbär och havre. Grädda dem mitt i ugnen ca 25 minuter. Kontrollera med en provsticka att muffinsen är klara, dvs att stickan inte är kladdig.

Näringsvärde per portion
Energi kJ: 667,74
Energi kcal: 159,59
Fett: 6,07g
Mättat fett: 0,78g
Kolhydrater: 22,15g
Sockerarter: 7,74g
Fiber: 1,37g
Protein: 3,27g

Fler goda recept

Visa alla recept

Om foodoki

Copyright Foodoki, Nybrokajen 3 A Stockholm, info@foodoki.se, 08-41 00 08 09