Apel­sinkyck­ling med brys­sel­kål

Full­korn är en natur­lig käl­la till fiber och apel­sin är en natur­lig käl­la till god smak. Här möts de i sam­ma form, som skö­ter sig själv i ugnen. Per­fekt när ni är många, både till var­dag och fest.
Beräknat för
4 personer
${ value }

Ingredienser


Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader. Lägg fullkornen på plåten/ugnsform???? och häll på vatten. Ansa brysselkålen och skär den på hälften. Lägg kycklingen på fullkornen och skär några snitt i kycklingen. Fördela brysselkål och rotfrukter runt om kycklingen. Blanda rapsolja, kycklingfond, apelsinsaft, apelsinskal, chili, timjan och salt. Häll blandningen över kycklingen och grönsakerna.

Tillaga i mitten av ugnen ca 50-60 min tills kycklingen är genomstekt.

Tänk på att:

Den här måltiden är mycket rik på protein och har låg kolhydratmängd, så om du behöver mer kolhydraterkan du lägga till en fullkornssmörgås med grönsaker på och /eller ta en frukt till efterrätt.

Näringsvärde per portion
Energi kJ: 1871,49
Energi kcal: 447,3
Fett: 13,42g
Mättat fett: 3,29g
Kolhydrater: 26,74g
Sockerarter: 2,59g
Fiber: 5,12g
Protein: 52,1g

Fler goda recept

Visa alla recept

Om foodoki

Copyright Foodoki, Nybrokajen 3 A Stockholm, info@foodoki.se, 08-41 00 08 09