Ame­ri­kans­ka full­kornspann­ka­kor

När blir pann­ka­kor gräns­lö­sa och lite mer häl­so­sam­ma? Jo, när du lagar dem på okinor­diskt vis med nor­dis­ka full­korn enligt ame­ri­kanskt recept och inspi­ra­tion från Okinawa.

Ingredienser

  • 15 st
  • ${ receptData.blockId_3498.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3498.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3498.mangd) } ${ receptData.blockId_3498.ingrediens } 0.50 dl Okivi Fyra nordiska fullkorn Mathem
  • ${ receptData.blockId_3499.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3499.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3499.mangd) } ${ receptData.blockId_3499.ingrediens } 2 dl vetemjöl
  • ${ receptData.blockId_3500.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3500.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3500.mangd) } ${ receptData.blockId_3500.ingrediens } 1 dl grahamsmjöl
  • ${ receptData.blockId_3501.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3501.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3501.mangd) } ${ receptData.blockId_3501.ingrediens } 2 tsk bakpulver
  • ${ receptData.blockId_3502.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3502.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3502.mangd) } ${ receptData.blockId_3502.ingrediens } 1 krm salt
  • ${ receptData.blockId_3503.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3503.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3503.mangd) } ${ receptData.blockId_3503.ingrediens } 4 dl mellanmjölk
  • ${ receptData.blockId_3504.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3504.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3504.mangd) } ${ receptData.blockId_3504.ingrediens } 1 msk rapsolja
  • ${ receptData.blockId_3505.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3505.ingrediens } 1 -- ägg
  • ${ receptData.blockId_3506.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3506.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3506.mangd) } ${ receptData.blockId_3506.ingrediens } 2 tsk rapsolja till stekning
  • Till servering:

  • ${ receptData.blockId_3508.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3508.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3508.mangd) } ${ receptData.blockId_3508.ingrediens } 2 dl blåbär
  • ${ receptData.blockId_3509.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3509.ingrediens | ingrediensPlura(receptData.blockId_3509.mangd, receptData.blockId_3509.ingrediensPlural, ) } 1 -- banan
  • ${ receptData.blockId_3510.mangd | niceNumbers } ${ receptData.blockId_3510.enhet | vuePlura( receptData.blockId_3510.mangd) } ${ receptData.blockId_3510.ingrediens } 0.50 tsk kanel

Gör så här:

Koka fullkornen enligt anvisningarna på förpackningen.

Blanda de torra ingredienserna i en skål. Vispa sedan ner mjölken, sedan rapsoljan och sist ägget.

Vispa till en slät smet. Blanda ner de kokta fullkornen.

Hetta upp en stekpanna eller plättlagg med rapsolja och klicka ut ca ½ dl smet per pannkaka.

Grädda ca 3 min per sida på medelvärme till de är gyllenbruna. Pudra pannkakorna med lite kanel och servera med bär och banan.


Energi kJ: 402,41
Energi kcal: 95,24
Fett: 2,6g
Mättat fett: 0,55g
Kolhydrater: 14,31g
Sockerarter: 2,39g
Fiber: 1,39g
Protein: 2,99g

Fler goda recept

Visa alla recept

Om foodoki

Copyright Foodoki, Nybrokajen 3 A, info@foodoki.se, 08-41 00 08 09