Vegetarisk Brunsås

Okivi® Vegetarisk brunsås är omsorgsfullt lagad från grunden på noga utvalda råvaror. Grädden är ersatt med en blandning av smakrika grönsaker som t ex palsternacka, purjolök, morot, och jordärtskocka. Grönsakerna har varsamt rostats i ugn och sedan mixats med kryddor till en slät och fyllig sås. Okivi® brunsås passar fint till många svenska husmansklassiker som t ex köttbullar, kålpudding. Naturlig fiberkälla från grönsaker.

Servera gärna Okivi® Vegetarisk brunsås till någon av Okivi® måltidsbaser som t ex Okivi® Kycklingköttbullar eller Okivi® Kålpudding.

Tillagning

På spisen – Värm burken runt kanterna så innehållet kan hällas över i en kastrull. Tillaga på svag värme i ca 10 minuter eller tills såsen är genomvarm. Rör om då och då.

I mikro – Tina såsen på svag värme under ett par minuter. Häll över i en skål. Lägg på locket och värm med ca 600W i ca 3 minuter. Rör om efter halva tiden.

Ingredienser

Vatten, lök, palsternacka, ROTSELLERI, purjolök, vitkål, morot, jordärtskocka, rapsolja, grönsaksbuljong (salt, maltodextrin, stärkelse, socker, jästextrakt, grönsaker (lök, morot, purjolök) arom, morotsjuicepulver, kryddor), worchestershirersås (vatten, glukossirap, maltvinäger, socker, salt, aromer, lökextrakt, citronjuicekoncentrat, kryddor, örter, solrosolja, vitlökspulver), salt, plommon, svartpeppar, lagerblad.

NäringsvärdePer 100g
ENERGI, kJ207
ENERGI, kcal49
FETT, g2.0
– varav mättat fett, g0.15
KOLHYDRAT, g5.8
–varav sockerarter, g3.6
FIBER, g2.0
PROTEIN, g1.0
SALT, g1.3

Portionsstorlek: 1 portion = 100 g
Förpackningen innehåller 2 portioner.

Förvaring: -18 grader eller kallare. Tinad vara hanteras som färskvara. Bör inte frysas efter upptining.

Tillverkat i Sverige för Foodoki AB
www.foodoki.se, www.okivi.se

Sortiment



En av fördelarna med Okivi® är att det finns ett sortiment av produkter som du kan kombinera hur du vill. Bygg din egen måltid med måltidsbas, grönsaker och tillbehör. Sedan kan du unna dig det Det lilla extra. Lägg grunden med en av Okivis måltidsbaser och lägg till grönsaker och tillbehör. Det går förstås också att använda andra matvaror som bas. På Okinawa äter man t ex gärna frisk.



Om foodoki

Copyright Foodoki, Nybrokajen 3 A Stockholm, info@foodoki.se, 08-41 00 08 09