Nordiska rotfrukter
Okivi® Nordiska rotfrukter är nyskördade gula och orangea morötter och palsternacka som skurits i grova bitar. Skördade och frusna när de är som godast och i säsong. Perfekt att ugnsbaka, ugnsrosta, koka eller som smakrik ingrediens i soppor, gratänger eller i wok. Bara naturliga råvaror. Nordiska rotfrukter som morot och palsternacka är en naturlig källa till fiber.
Servera gärna Okivi® Nordiska rotfrukter till någon av Okivi® måltidsbaser som t ex Okivi® Kycklingköttbullar eller Okivi® Korvstroganoff.
Tillagning
I ugn – Smörj en ugnssäker form med t ex lite raps- eller olivolja. Lägg i de frysta grönsakerna och tillaga i ugn (ca 220 grader) i ca 15 minuter, eller tills de är färdiga (fått lätt färg och är genomvarma). Rör gärna om en gång under tillagningen. Servera och njut!
På spisen – Lägg de frysta grönsakerna i lättsaltat, kokande vatten och låt koka i 8–10 minuter tills de har lagom tuggmotstånd.
Grönsakerna går även utmärkt att ha i soppor, gratänger eller i wok.
Ingredienser
Gula och orangea morötter (60%), palsternacka (40%).
Näringsvärde | Per 100g |
---|---|
ENERGI, kJ | 190 |
ENERGI, kcal | 45 |
FETT, g | 0.3 |
– varav mättat fett, g | 0.03 |
KOLHYDRAT, g | 8.2 |
– varav sockerarter, g* | 5.6 |
FIBER, g | 3.4 |
PROTEIN, g | 0.6 |
SALT, g | 0.04 |
*Naturligt förekommande sockerarter från råvarorna
Portionsstorlek: 1 portion = 100 g
Förpackningen innehåller 5 portioner.
Vikt: 500 g. Djupfryst.
Förvaring: -18 grader eller kallare. Tinad vara hanteras som färskvara. Bör inte frysas efter upptining.
Tillverkat i Finland för Foodoki AB
www.foodoki.se, www.okivi.se
Sortiment

Kycklingköttbullar

Korvstroganoff på Kyckling

Grönsakslasagne

Ugnsbakad Aubergine

Kålpudding

Blommiga grönsaker

Vegetarisk Brunsås

Fyra nordiska fullkorn

Fullkornskrisp

Nöt- och fröbröd

Chokladkaka

Mörk Chokladtryffel

Frukttryffel med mörk choklad
En av fördelarna med Okivi® är att det finns ett sortiment av produkter som du kan kombinera hur du vill. Bygg din egen måltid med måltidsbas, grönsaker och tillbehör. Sedan kan du unna dig det Det lilla extra. Lägg grunden med en av Okivis måltidsbaser och lägg till grönsaker och tillbehör. Det går förstås också att använda andra matvaror som bas. På Okinawa äter man t ex gärna frisk.

Vill du veta mer om Okinordiska maten och Okivi?
Om vi får din mailadress, så skickar vi nya recept, tips om hur du lever okinordiskt, produktnyheter och inbjudningar. Det är enkelt, trevligt och gott att leva som på Okinawa, fastän du är långt därifrån. Resan börjar i mailkorgen.