Fyra nordiska fullkornsgryn

Okivi® Fyra nordiska fullkornsgryn är en smakrik blandning av havre, råg, vete och korn från den skånska slätten. Vår fullkornsblandning är ett lättlagat, gott och fiberrikt alternativ till exempelvis pasta, ris och bulgur. Okivi® Fyra nordiska fullkornsgryn kokas snabbt och enkelt upp med vatten och kan också användas i bakning, som bas i en matig sallad eller som topping. Fullkornen är en naturlig källa till fiber, magnesium, zink och järn. Magnesium och järn bidrar till minskad trötthet. Zink bidrar till immunsystemets normala funktion.

Servera gärna Okivi® Fyra nordiska fullkornsgryn med någon av Okivi® måltidsbaser som
t ex Okivi® Kycklingköttbullar.

Tillagning

Häll upp vatten och fullkorn (och ev smaksättning) i en kastrull. Koka upp på spisen i ca en halv minut, ställ av kastrullen från kokplattan. Låt stå och dra under lock i 10 minuter.

2 portioner: 1 dl fullkorn och 1 dl vatten

Ingredienser

Klippta fullkornskärnor av HAVRE (25%) RÅG (25%) VETE (25%) KORN (25%).

NäringsvärdePer 100g okokt fullkorn% av DRI*/port
ENERGI, kJ1472
ENERGI, kcal352
FETT, g2.7
– varav mättat fett, g0.6
KOLHYDRAT, g66.6
– varav sockerarter, g**1.1
FIBER, g9.6
PROTEIN, g9.6
SALT, g0
JÄRN, mg2.619
MAGNESIUM, mg9024
ZINK, mg2.121

* DRI = Dagligt referensintag

**Naturligt förekommande sockerarter från råvarorna

Förvaring:
Förvaras torrt, inte över normal rumstemperatur.

Tillverkat i Sverige för Foodoki AB
www.foodoki.se, www.okivi.se

Sortiment



En av fördelarna med Okivi® är att det finns ett sortiment av produkter som du kan kombinera hur du vill. Bygg din egen måltid med måltidsbas, grönsaker och tillbehör. Sedan kan du unna dig det Det lilla extra. Lägg grunden med en av Okivis måltidsbaser och lägg till grönsaker och tillbehör. Det går förstås också att använda andra matvaror som bas. På Okinawa äter man t ex gärna frisk.



Om foodoki

Copyright Foodoki, Nybrokajen 3 A Stockholm, info@foodoki.se, 08-41 00 08 09