Blommiga grönsaker

Okivi® Blommiga grönsaker är en färggrann och smakrik blandning av broccoli- och blomkålsbuketter, rödlök och sojabönor. Skördade och frusna när de är som bäst. Perfekt att ugnsbaka, ugnsrosta, koka eller som smakrik ingrediens i soppor, gratänger eller i wok. Bara naturliga råvaror. Grönsaker är en naturlig källa till fiber. En portion ger dig bl a protein som bidrar till muskeluppbyggnad. Testa gärna att laga vår blommiga och mättande soppa där blommiga grönsaker snabbt kokas med buljong och sedan mixas till en slät soppa. Njut den gärna tillsammans med Okivi® Nöt- & fröbröd.

Servera gärna Okivi® Blommiga Grönsaker med någon av Okivi® måltidsbaser som t ex Okivi® Kycklingköttbullar eller Okivi® Korvstroganoff.

Tillagning

I ugn – Smörj en ugnssäker form med t ex lite raps- eller olivolja. Lägg i de frysta grönsakerna och tillaga i ugn (ca 220 grader) under ca 15 minuter. Rör gärna om en gång under tillagningen. Servera och njut!

På spisen – Lägg de frysta grönsakerna lättsaltat, kokande vatten och låt koka i 2–3 minuter. Ta av kastrullen från spisen och låt stå i 5–10 min, tills grönsakerna har lagom tuggmotstånd. Grönsakerna går även utmärkt att ha i soppor, gratänger eller i wok.

Ingredienser

Broccoli (32%), blomkål (32%), rödlök (27%), SOJABÖNOR (9%)

NäringsvärdePer 100g% av DRI*/port
ENERGI, kJ170
ENERGI, kcal40
FETT,g0.9
– varav mättat fett, g0.1
KOLHYDRAT, g3.2
–varav sockerarter, g**2.4
FIBER, g2.6
PROTEIN, g3.7
SALT,g0.02
VITAMIN C, mg39.249

*DRI = Dagligt referensintag

**Naturligt förekommande sockerarter från råvarorna

Portionsstorlek: 1 portion = 100 g
Förpackningen innehåller 5 portioner.

Vikt: 500 g. Djupfryst.

Förvaring: -18 grader eller kallare. Tinad vara hanteras som färskvara. Bör inte frysas efter upptining.

Tillverkat i Finland för Foodoki AB
www.foodoki.se, www.okivi.se

Sortiment



En av fördelarna med Okivi® är att det finns ett sortiment av produkter som du kan kombinera hur du vill. Bygg din egen måltid med måltidsbas, grönsaker och tillbehör. Sedan kan du unna dig det Det lilla extra. Lägg grunden med en av Okivis måltidsbaser och lägg till grönsaker och tillbehör. Det går förstås också att använda andra matvaror som bas. På Okinawa äter man t ex gärna frisk.



Om foodoki

Copyright Foodoki, Nybrokajen 3 A Stockholm, info@foodoki.se, 08-41 00 08 09